Stiati ca puteti face acasa prajitura Felie de lapte? este extrem de usor sa faceti cele doua blaturi din pandispan cu cacao si crema usoara si pufoasa de mascarpone. In plus o puteti si personaliza dupa gustul vostru adaugand caramel, fructe sau ciocolata.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru blat: 10 oua
  • 200g zahar tos
  • 50ml ulei
  • 250g faina
  • 60g cacao
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • Pentru crema: 500g mascarpone
  • 300ml frisca
  • 150g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  1. Instructiuni
  2. Pentru aceasta prajitura veti avea nevoie de 2 blaturi. Puteti fie sa le coaceti pe rand sau sa faceti un blat mai gros si sa il taiati in doua pe grosime. Eu am mers pe varianta de a le coace pe rand pentru a ma asigura ca vor fi egale.
  3. Daca optati pentru varianta de a gati cele doua blaturi separat, asa cum am facut si eu, incepeti prin a amesteca jumatate din ingredientele de blat. Mixati la viteza mica la inceput si cresteti treptat viteza pana cand obtineti un amestec omogen.
  4. Preincalziti cuptorul la 180C si tapetati cu hartie de copt o tava. Eu am folosit o tava de 36x24cm.
  5. Turnati compozitia in tava si coaceti timp de 10-12 minute la 180C sau pana cand devine ferma.
  6. Repetati si cu cel de-al doilea blat. Lasati-le apoi sa se raceasca.
  7. Cat timp acestea se racesc puteti pregati crema.
  8. Intr-un bol mixati frisca, mascarpone, zahar si vanilia pana cand obtineti o crema ferma. Asigurati-va ca folositi mascarpone si frisca care au stat minim 2-3 ore la frigider.
  9. Puteti monta acum prajitura. Pe primul blat intindeti toata crema si acoperiti cu cel de-al doilea blat. Asezati apoi peste aceasta o farfurie, tava sau un tocator care sa preseze usor prajitura.
  10. Lasati la rece minim 2-3 ore inainte de a felia.