Placinta cu mere vegana/de post cu aluat extra fraged, hiper fin, usurel si cu o umplutura cu parfum de toamna, mere si multa scortisoara. Salvati reteta pentru ca e extrem de usoara si puteti folosit acest aluat pentru orice umplutura, fie ea de fructe, branza sau dulceata.

Reteta

  • Timp de gatire: 70 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Mica

  • Ingrediente
  • 150ml ulei de floarea soarelui/cocos
  • 150ml bors
  • Coaja de la o lamaie
  • 80g zahar + 20g zahar vanilat
  • 550g faina
  • 10g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
    -8 mere rase
  • 3 linguri de scortisoara
  • 5ml esenta de vanilie
  • 100g zahar
  • Extra: Zahar pudra
  1. Ingrediente
  2. Pregatiti aluatul amestecand toate ingredientele pentru acesta si impartiti-l apoi in doua bucati egale.
  3. Pe o tava tapetata cu hartie de copt intindeti o foaie subtire se aluat din prima bucata de aluat (am folosit o tava de 33x 45 cm).
  4. Intr-o tigaie caliti ingredientele pentru umplutura pana cand capata o consistenta moale si usor cremoasa.
  5. Intindeti umplutura peste prima foaie de aluat.
  6. Pregatiti si ultima foaie de aluat cu care veti acoperi umplutura.
  7. Faceti mici gaurele la suprafata cu o furculita si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C timp de 40-45 de minute sau pana cand placinta este bine rumenita la suprafata.
  8. Optional puteti presara zahar pudra.