Placinta cu mere vegana/de post cu aluat extra fraged, hiper fin, usurel si cu o umplutura cu parfum de toamna, mere si multa scortisoara. Salvati reteta pentru ca e extrem de usoara si puteti folosit acest aluat pentru orice umplutura, fie ea de fructe, branza sau dulceata.



Reteta
- Timp de gatire: 70 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Mica
- Ingrediente
- 150ml ulei de floarea soarelui/cocos
- 150ml bors
- Coaja de la o lamaie
- 80g zahar + 20g zahar vanilat
- 550g faina
- 10g praf de copt
- 1 praf de sare
- Pentru umplutura:
-8 mere rase - 3 linguri de scortisoara
- 5ml esenta de vanilie
- 100g zahar
- Extra: Zahar pudra
- Ingrediente
- Pregatiti aluatul amestecand toate ingredientele pentru acesta si impartiti-l apoi in doua bucati egale.
- Pe o tava tapetata cu hartie de copt intindeti o foaie subtire se aluat din prima bucata de aluat (am folosit o tava de 33x 45 cm).
- Intr-o tigaie caliti ingredientele pentru umplutura pana cand capata o consistenta moale si usor cremoasa.
- Intindeti umplutura peste prima foaie de aluat.
- Pregatiti si ultima foaie de aluat cu care veti acoperi umplutura.
- Faceti mici gaurele la suprafata cu o furculita si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C timp de 40-45 de minute sau pana cand placinta este bine rumenita la suprafata.
- Optional puteti presara zahar pudra.