Daca iubiti clatitele, atunci o sa va indragostiti de acest tort din clatite subtiri, aromate cu margini dantelate si crocante. Crema fina de ciocolata e de-a dreptul o incantare. Desi poate pare mult de munca sa faci atat de multe clatite, merita efortul pentru ca in rest reteta este extrem de simpla.
Am folosit doua ingrediente speciale in prepararea acestui tort: untul si frisca Elle & Vire. Untul a dat consistenta moale si marginile dantelate, crocante ale clatitelor, iar frisca lichida a transformat crema de ciocolata in cea mai catifelata si decadenta umplutura pentru acest tort.
Reteta
- Timp de gatire: 70 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru clatite: 4 oua
- 400ml lapte
- 200g faina
- 100g unt Elle & Vire
- 50g zahar
- Pentru crema: 300ml frisca lichida Elle & Vire
- 300g ciocolata
- 20g unt Elle & Vire
- Extra: 50g zahar daca nu folositi ciocolata neagra
- Pentru decor: zahar pudra si fructe proaspete
- Instructiuni
- Intr-un blender amestecati ouale, laptele, untul taiat cubulete, zaharul si faina pana cand obtineti un ameste cremos si omogen.
- Pregatiti si crema astfel: Intr-o cratita mica incalziti frisca lichida si untul, adaugati ciocolata inainte ca aceasta sa inceapa sa fiarba si amestecati pana cand ciocolata este complet topita in frisca fierbinte. Daca folositi ciocolata neagra acum puteti adauga si zaharul.
- Lasati crema sa se raceasca si sa se intareasca putin si pregatiti intre timp clatitele.
- Coaceti-le cate 1-2 minute pe ambele parti intr-o tigaie antiaderenta.
- Dupa ce ati gatit toate clatitele si crema s-a intarit suficient incat sa poata fi intinsa cu usurinta pe clatite puteti monta tortul.
- Ungeti prima clatita cu un strat subtire de ciocolata, adaugati o noua clatita si repetati pana cand terminati clatitele si crema.
- Decorati cu zahar pudra si fructe proaspete si mutati tortul in frigider pentru cel putin 1 ora inainte de servire.