Prajitura vegana/de post cu fistic – Stiati ca puteti folosi tofu in loc de oua in retetele vegane sau de post? Il blenduiti cu putin lapte vegetal si ta-daaaa! Totul devine mai usor si gustos.
Aici avem un desert 100% vegan cu un blat dens si aromat, asemanator unei banana bread si cea mai gustoasa crema de fistic. Am decorat cu nuci, trandafiri deshidratati si rondele de orez in ciocolata.
Si stiti ce? Toate ingredientele pe care le-am folosit sunt de pe SanoVita – magazinul online de pe care puteti comanda tot ce va trebuie pentru un #PostCuGust inainte de Craciun.
Postul sau mancarea vegana nu trebuie sa insemne restrictii sau fara gust, iar pe Sanovita veti gasi ataaat de multe ingrediente organice si gustoase pentru preparatele voastre.
Hai sa va arat cum sa pregatiti si voi acest desert super usor



Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 150g fistic decojit si macinat
- 100g tofu
- 100ml lapte vegetal
- 200g faina
- 10g praf de copt
- 2 banane mici #DeNearuncat foarte coapte
- 100g ulei de cocos
- 100g zahar brut/brun
- sucul si coaja de la o lamaie(sau 2 lingurite coaja de lamaie si o lingurita esenta de lamaie)
- 2 borcanele crema de fistic Sanovita
- Instructiuni
- Incepeti prin a pregati inlocuitorul de ou, Intr-un blender mixati tofu cu laptele vegetal pana cand obtineti o pasta omogena.
- Amestecati pasta obtinuta cu faina, praful de copt, zaharul, uleiul de cocos, sucul si coaja de lamaie sau esenta, fisticul si bananele. Mixati pana cand obtineti un aluat cremos si omogen.
- Turnati intr-o tava de chec/tort tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti timp de 30 de minute la 180C.
- Dupa ce checul s-a racit decorati cu crema de fistic si toppingurile preferate. Eu am folosit rondele de orez cu ciocolata, trandafirasi uscati si mix de nuci.


