Panna cotta este un desert italian super racoritor si versatil, usor si rapid de pregatit, perfect pentru zilele de vara cand nu aveti chef de zabovit prea mult in bucatarie. Iar cei de la Sirop au un deliciu de pere care merita evidentiat cat mai bine intr-o reteta simpla dar classy.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 400 ml de lapte de migale (puteti folosi si lapte de vaca sau frisca lichida)
  • 75 ml de sirop de pere
  • 3 foi de gelatina dizolvabila
  • Frisca (puteti folosi fie frisca vegana fie din lapte)
  • Fructe, biscuiti si flori pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Incalziti laptele sau frisca lichida pana aproape de fierbere.
  3. Dizolvati foile de gelatina in laptele caldut.
  4. Amestecati pentru a va asigura ca nu au ramas bucatele de gelatina nedizolvate.
  5. Adaugati siropul de pere si amestecati.
  6. Turnati lichidul cat este cald in cele mai frumoase si elegante pahare pe care le aveti.
  7. Lasati sa se raceasca complet (la frigider, cel putin o ora), astfel gelatina se va intari si apoi puteti decora cu frisca si fructe. Eu am folosit capsune proaspete, biscuiti Petit-Beurre de casa (din reteta anterioara) si lavanda din gradina.