Mousseul de ciocolata este un desert spectaculos, elegant, extrem de gustos si care ii impresioneaza intotdeauna pe cei care il savureaza. Am incercat sa simplific reteta pentru a ajunge la cea mai rapida si usoara modalitate de preparare a acestuia. Asa ca am obtinut un mousse ciocolatos, catifelat si vegan cu doar 2 ingrediente: crema de cocos si ciocolata. Hai sa va arat cat de usor il puteti pregati si voi acasa.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 200g de ciocolata de gatit (fara lapte – pentru varianta vegana/de post – am folosit Heidi Chef’s Choice)
- 1 conserva de crema de cocos (400ml)
- Optional pentru decor: nuci, fructe de padure sau menta proaspata
- Instructiuni
- Topiti in baie de aburi ciocolata (puneti o oala de apa la fiert si deasupra acesteia un vas larg in care ciocolata maruntita se topeste de la caldura aburilor).
- Adaugati cate o lingura din crema de cocos in ciocolata topita si amestecati usor cu miscari lente de jos in sus pentru a aera amestecul.
- Turnati in cupe, pahare cu picior sau boluri micute.
- Decorati dupa preferinte si lasati sa se raceasca complet la frigider.