Mousseul de ciocolata este un desert spectaculos, elegant, extrem de gustos si care ii impresioneaza intotdeauna pe cei care il savureaza. Am incercat sa simplific reteta pentru a ajunge la cea mai rapida si usoara modalitate de preparare a acestuia. Asa ca am obtinut un mousse ciocolatos, catifelat si vegan cu doar 2 ingrediente: crema de cocos si ciocolata. Hai sa va arat cat de usor il puteti pregati si voi acasa.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g de ciocolata de gatit (fara lapte – pentru varianta vegana/de post – am folosit Heidi Chef’s Choice)
  • 1 conserva de crema de cocos (400ml)
  • Optional pentru decor: nuci, fructe de padure sau menta proaspata
  1. Instructiuni
  2. Topiti in baie de aburi ciocolata (puneti o oala de apa la fiert si deasupra acesteia un vas larg in care ciocolata maruntita se topeste de la caldura aburilor).
  3. Adaugati cate o lingura din crema de cocos in ciocolata topita si amestecati usor cu miscari lente de jos in sus pentru a aera amestecul.
  4. Turnati in cupe, pahare cu picior sau boluri micute.
  5. Decorati dupa preferinte si lasati sa se raceasca complet la frigider.