Va povesteam acum cateva zile ca nu as putea sa aleg intre o pasca cu ciocolata si una cu branza.
Anul acesta le-am testat pe ambele si astazi va prezint cea de-a doua reteta pusa la cale impreuna cu Bonami.ro. O pasca simpla, densa, nu foarte dulce, dar aromata cu note de rom, umplutura de ciocolata si fistic sarat.
Noi ne-am bucurat de cate o felie in gradina, la soare, in noul nostru coltisor rustic, cu plante, flori, si mobila din ratan de la Bonami, exact asa cum mi l-am imaginat cand am primit provocarea de a pregati doua tipuri de Pasca.
Le gasiti pe amandoua aici.
Si tot aici am pregatit pentru voi o selectie de produse care sa va ajute sa gatiti si sa decorati o masa de Paste colorata si vesela.
Sper ca de data asta ati gasit soricelul.
🤭 #MyBonami #DeMancare
Reteta
- Timp de gatire: 140 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru aluat: 350g de faina (mai adaugati faina ulterior modelarea pastii)
- 10g drojdie uscata
- 150g zahar
- 100ml lapte caldut
- 1 praf de sare
- 2 linguri de vanilie esenta sau extract
- 3 oua (2 pentru aluat si unul pentru uns la final)
- 100 ml iaurt
- 1 lingura ulei
- Pentru crema: 5 linguri cu varf de faina
- 350ml smantana grasa
- 4 oua
- 200g ciocolata topita
- 100g de zahar
- 2 linguri de esenta de rom
- Pentru topping: fistic copt si sarat
- Instructiuni
- Incepeti prin a pregati aluatul: dizolvati zaharul si drojdia in laptele caldut.
- Adaugati peste faina amestecata cu sare.
- Adaugati vanilia, optional si coaja rasa de la o portocala bio.
- Adaugati 2 dintre oua si iaurtul.
- Turnati uleiul si framantati cu mana sau folosind un robot de bucatarie, pana cand obtineti un aluat elastic, omogen si usor lipicios.
- Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, intindeti-l pe o suprafata pudrata cu faina si taiati in 2 bucati egale.
- Din prima bucata de aluat pregatiti baza de pasca. Intindeti aluatul pe fundul si peretii unei tavi rotunde (de preferat cu peretii detasabili si tapetata cu hartie de copt).
- Cu cea de-a treia bucata de aluat pregatiti decoratiunile pentru pasca, fie ca faceti o impletitura traditionala, frunze sau flori taiate cu forme speciale sau orice idee creativa aveti in minte. Asezati apoi aceste decoratiuni pe marginea pastii.
- Pregatiti apoi crema, amestecand intr-un bol smantana, ouale, zaharul, ciocolata topita (nu fierbinte), faina si romul. Adaugati apoi fisticul decojit.
- Turnati acest amestec in tava, peste aluat.
- Ungeti aluatul de la suprafata cu cel de-al treilea ou bine batut.
- Coaceti in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 40-45 de minute la 180C (pe raftul din mijloc al cuptorului preincalzit, cu ventilatia pornita).
- Verificati pe parcursul coacerii fara sa deschideti cuptorul. La final puteti face testul scobitorii pentru a va asigura ca aluatul este bine copt. Daca intepati aluatul pana la fund cu o scobitoare si nu ramane nimic pe aceasta odata scoasa, inseamna ca este complet coapta.
- Pofta buna si Paste minunat!