Cornuletele acestea cu nuca sunt atat de fragede si gustoase incat nu iti vine sa crezi ca sunt facute fara pic de lactate sau oua. Se topesc in gura si au o aroma minunata de nuca si vanilie. Aveti nevoie doar de cateva ingrediente si mai putin de 30 de minute libere pentru a le pregati.

Sunt perfecte langa o cafea calda, un ceai sau chiar langa paharul de lapte cu care il vor astepta cei mici pe Mos Craciun.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 120ml ulei de cocos
  • 180g faina
  • 8g amidon de gatit
  • 80g nuci macinate (puteti folosi si migdale, fistic sau alte tipuri de nuci)
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 130g zahar
  • Un praf de sare
  • Zahar pudra pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele de mai sus (in afara de zaharul pudra) si framantati un aluat fraged, usor sfaramicios. Formati o bila de aluat si daca aluatul este inca sfaramicios si nu se lipeste perfect, mai adaugati o lingura de apa rece si framantati din nou.
  3. Preincalziti cuptorul la 190C si tapetati o tava cu hartie de copt.
  4. Din aluat modelati cate o banda lunga, groasa de aproximativ 1-2cm si taiati bucatele mai mici, astfel incat sa puteti modela litera “C” din fiecare bucata.
  5. Aluatul va fi foarte moale si sfaramicios, de aceea trebuie sa il manevrati cu foarte mare grija. Asezati fiecare cornulet pe tava de copt si mutati in cuptor.
  6. Coaceti timp de 20 de minute la 190C sau pana cand devin fermi si aurii. Lasati sa se raceasca complet inainte de a-i scoate din tava.
  7. Presarati zahar pudra si savurati-i alaturi de ceaiul preferat, cafea sau lapte.