Voi ce rontaiti cand va uitati la un film sau la serialul preferat? Am o idee tare iubita pentru voi: covrigei cu branza, susan si mac, dintr-un aluat super usor de facut si care ti se topeste in gura de la prima muscatura.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g faina
- 2 oua
- 150g de cascaval ras (sau orice tip de branza care poate fi rasa, sfaramata, sau chiar crema de branza)
- 100g unt
- 10g drojdie uscata
- 1 lingurita de sare
- susan si mac pentru decorat
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
- Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
- Radeti cascavalul si amestecati cu celelalte ingrediente.
- Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
- Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
- Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime. Taiati apoi covrigeii folosind o forma speciala, un pahar si un capac (pentru a decupa gaura din interior), sau facand fasii lungi de saratele.
- Acoperiti fiecare covrigel cu ou batut, optional puteti adauga extra cascaval ras, semintele si coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta aurie
- Ii puteti pastra intr-un borcan de sticla sau intr-o punguta ziplock dupa racire.