Voi ce rontaiti cand va uitati la un film sau la serialul preferat? Am o idee tare iubita pentru voi: covrigei cu branza, susan si mac, dintr-un aluat super usor de facut si care ti se topeste in gura de la prima muscatura.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g faina
  • 2 oua
  • 150g de cascaval ras (sau orice tip de branza care poate fi rasa, sfaramata, sau chiar crema de branza)
  • 100g unt
  • 10g drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • susan si mac pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
  3. Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
  4. Radeti cascavalul si amestecati cu celelalte ingrediente.
  5. Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
  6. Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
  7. Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime. Taiati apoi covrigeii folosind o forma speciala, un pahar si un capac (pentru a decupa gaura din interior), sau facand fasii lungi de saratele.
  8. Acoperiti fiecare covrigel cu ou batut, optional puteti adauga extra cascaval ras, semintele si coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta aurie
  9. Ii puteti pastra intr-un borcan de sticla sau intr-o punguta ziplock dupa racire.