`Combinatia perfecta ce imbina gusturile noastre preferate de toamna: dovleac, nuci si multa scortisoara. Toate acestea reunite intre doua blaturi de aluat pufos, parfumat cu vanilie. Cu doar cateva ingrediente puteti obtine o tava plina cu o prajitura gustoasa cu care nu ai cum sa dai gres atunci cand vrei sa ii rasfeti pe cei dragi.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1.5 kg de dovleac
  • 200g nuci macinate
  • Esenta de vanilie
  • Scortisoara
  • 150g zahar (pentru umplutura)
  • 5 oua
  • 100g zahar (pentru aluat)
  • 150ml ulei
  • 250ml lapte
  • 400g faina
  • Praf de copt
  • Un praf de sare
  1. Instructiuni
  2. Curatati de coaja si seminte dovleacul. Taiati-l apoi in bucati pe care le veti da prin razatoarea mare.
  3. Intr-o tigaie incinsa, caliti dovleacul impreuna cu zaharul, nuca macinata, scortisoara si esenta de vanilie, amestecand pana cand obtineti o pasta omogena, asemanatoare unui piure.
  4. Intr-un vas asezati faina si praful de copt.
  5. In alt vas amestecati ouale, sarea, zaharul pentru aluat, laptele si uleiul. Mixati folosind un mixer, la viteza maxima.
  6. Adaugati mixul lichid peste mixul uscat si amestecati.
  7. Turnati jumatate din cantitatea de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unt (puteti folosi o tava de cuptor sau una de aproximativ 30x40cm). Coaceti timp de 10 minute la 180 de grade.
  8. Dupa ce primul strat a inceput sa devina auriu, intindeti amestecul de dovleac s turnati si cel de-al doilea strat de aluat.
  9. Coaceti pentru inca 15-20 de minute, sau pana cand capata o nuanta auriu-maronie si o consistenta ferma. Puteti testa cu o scobitoare.
  10. Dupa ce placinta s-a copt, lasati-o sa se raceasca complet si presarati zahar pudra.
  11. Feliati, decorati si infulecati.