`Combinatia perfecta ce imbina gusturile noastre preferate de toamna: dovleac, nuci si multa scortisoara. Toate acestea reunite intre doua blaturi de aluat pufos, parfumat cu vanilie. Cu doar cateva ingrediente puteti obtine o tava plina cu o prajitura gustoasa cu care nu ai cum sa dai gres atunci cand vrei sa ii rasfeti pe cei dragi.
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1.5 kg de dovleac
- 200g nuci macinate
- Esenta de vanilie
- Scortisoara
- 150g zahar (pentru umplutura)
- 5 oua
- 100g zahar (pentru aluat)
- 150ml ulei
- 250ml lapte
- 400g faina
- Praf de copt
- Un praf de sare
- Instructiuni
- Curatati de coaja si seminte dovleacul. Taiati-l apoi in bucati pe care le veti da prin razatoarea mare.
- Intr-o tigaie incinsa, caliti dovleacul impreuna cu zaharul, nuca macinata, scortisoara si esenta de vanilie, amestecand pana cand obtineti o pasta omogena, asemanatoare unui piure.
- Intr-un vas asezati faina si praful de copt.
- In alt vas amestecati ouale, sarea, zaharul pentru aluat, laptele si uleiul. Mixati folosind un mixer, la viteza maxima.
- Adaugati mixul lichid peste mixul uscat si amestecati.
- Turnati jumatate din cantitatea de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unt (puteti folosi o tava de cuptor sau una de aproximativ 30x40cm). Coaceti timp de 10 minute la 180 de grade.
- Dupa ce primul strat a inceput sa devina auriu, intindeti amestecul de dovleac s turnati si cel de-al doilea strat de aluat.
- Coaceti pentru inca 15-20 de minute, sau pana cand capata o nuanta auriu-maronie si o consistenta ferma. Puteti testa cu o scobitoare.
- Dupa ce placinta s-a copt, lasati-o sa se raceasca complet si presarati zahar pudra.
- Feliati, decorati si infulecati.