Pizza aceasta cu blat de conopida este senzationala si e o alternativa delicioasa si sanatoasa daca vreti sa mai rariti consumul de fainoase. Dar la fel de mult o sa va placa si daca sunteti doar curiosi cat de buna poate fi o astfel de pizza. Blatul se face extrem de usor si de aceasta data nici nu trebuie framantat, dospit si intins. Iar toppingurile pot fi absolut orice va place voua. Hai sa va arat cat de usor se face.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 conopida mare
- 200g branza sfaramata/rasa (puteti folosi telemea, branza de capra, cascaval)
- 300ml sos de rosii
- 300g mozzarella
- 100g ciuperci feliate
- busuioc proaspat
- Instructiuni
- Intr-o oala mare puneti la fiert conopida pana cand devine moale si buchetelele usor de desprins (minim 15 minute de fierbere).
- Scurgeti bine de apa conopida astfel: Intr-o panza curata asezati conopida si strangeti bine cat sa iasa tot lichidul din aceasta. Daca este suficient de bine fiarta buchetelele se vor marunti foarte fin, ca un aluat sfaramicios.
- Adaugati branza sfaramata sau rasa si amestecati. Strangeti usor cu mainile, cum ati face cu un aluat.
- Impartiti aluatul in 2 bucati (daca vreti sa faceti 2 pizza mai mici, daca nu il puteti pastra intreg pentru o singura pizza).
- Pe o tava tapetata cu hartie de copt intindeti aluatul formand cercuri. Presati usor pe margini pentru a prinde micile crapaturi.
- Coaceti timp de 15-20 de minute la 200C in cuptorul preincalzit.
- Dupa ce blaturile au devenit aurii si rumene, scoteti-le din cuptor si adaugati toppingurile: sosul de rosii, mozzarella, ciupercile si busuiocul.
- Coaceti pentru inca 10 minute la 200C sau pana cand mozzarella este complet topita.
- Lasati sa se raceasta 3-5 minute inainte de a felia, feliile vor fi inca usor moi dar se intaresc in timp ce se racesc.