Stiti ca eu gatesc rar carne, dar atunci cand gatesc pentru familia mea aleg intotdeauna o sursa sigura, iar Fermele Moraru detin singura ferma ce poate spune 100% oficial si legal: “Crestem pui in mod traditional”. 

Auzim atat de des “pui crescuti traditional” incat rar ne vine sa mai credem ca e cu adevarat asa. Din fericire la Fermele Moraru, puii sunt crescuti fara antibiotice, ci hraniti cu cereale romanesti, cresterea lor nu este grabita, ci fireasca, de minim 65 de zile. Puiul traditional de la Fermele Moraru este crescut in aer liber, iar ouale provin intotdeauna de la gaini crescute la sol.

Prima reteta care mi-a venit in minte atunci cand am citit despre puii de la Fermele Moraru a fost cea de pui cu smantana pe care o facea mama, la care am adaugat si twistul meu personal: ciuperci brune, marar si parmezan. Servite bineinteles, cu o mamaliguta ferbinte si cremoasa, perfecta pentru zilele acestea reci de toamna.

Am folosit un Pui Grill- Puiul Gospodarului (puteti vedea si voi cat de bine si natural arata din aceste imagini), iar din acesta am folosit pieptul pentru a face o minunatie cu sos cremos de smantana. Din pulpe si aripioare am pregatit cateva zile mai tarziu o mazare cu sos de rosii si busuioc fabuloasa, iar din ce a mai ramas, o supa cu taitei de casa.

Puiul Gospodarului este un pui de curte cu crestere lenta, ce provine dintr-o rasa rustica, este crescut fara graba cu acces in aer liber, hranit cu cereale, in special boabe intregi de porumb, iar carnea este mai consistenta si mai gustoasa.

Produsele poti fi comandate cu cea mai mare usurinta si de aici:  https://www.freshful.ro/search/moraru.

Va las mai jos si lista de ingrediente necesare pentru acest preparat:

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 5
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Piept de pui – Puiul Gospodarului de la Fermele Moraru – taiat cubulete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura ceapa verde tocata marunt
  • 5 catei de usturoi tocati marunt
  • 300g ciuperci brune feliate
  • 300ml smantana de gatit
  • 100ml apa
  • 1 legatura marar
  • 50g parmezan ras
  • sare & piper dupa gust
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie incinsa caliti impreuna in uleiul de masline: ceapa, ciupercile, usturoiul, cuburile de pui si condimentele (aproximativ 5-7 minute pe foc mediu);
  3. Cand puiul s-a rumenit si ciupercile si-au redus dimensiunile e timpul sa adaugati smantana de gatit si apa. Fierbeti in sosul format aproximativ 5-7 minute pe foc mediu, sau pana cand smantana se reduce si capata o consistenta cremoasa.
  4. Cand puiul cu smantana este gata, presarati mararul tocat marunt si amestecati.
  5. Pregatiti o mamaliguta asa cum va place voua, eu am pregatit-o cremoasa cu doar un praf de sare.
  6. E timpul pentru plating: un strat generos de mamaliguta, cateva linguri bogate de pui cu smantana, marar tocat marunt si parmezan.
  7. Sper sa va placa, dragii mei!