Perigourdine este o prajitura traditional frantuzeasca, cu un blat pufos, sfaramicios, usor umed si plin de nuci. Pentru ca am vrut sa ii aduc un plus de personalitate, am presarat si o mana de zmeura din gradina noastra si catiga fulgi de migdale.
A iesit o minunatie ce a disparut de pe masa in cateva minute.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 100g nuci tocate marunt
- 3 oua
- 100g zahar
- 120ml smantana de gatit
- 100g faina
- 10g praf de copt
- 25g unt topit
- Pentru topping: 150g zmeura
- 50g fulgi de migdale
- Optional: zahar pudra pentru decor.
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati nucile, smantana Elle & Vire, ouale, zaharul, faina, praful de copt si untul topit caldut (nu fierbinte).
- Turnati intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt sau putin unt.
- Presarati zmeura si fulgi de migdale.
- Coaceti timp de 40-45 de minute la 170C sau pana cand tarta devine ferma la suprafata si usor moale la interior.
- Feliati dupa minim 30 de minute de racire.
- Optional decorati cu zahar pudra.