Perigourdine este o prajitura traditional frantuzeasca, cu un blat pufos, sfaramicios, usor umed si plin de nuci. Pentru ca am vrut sa ii aduc un plus de personalitate, am presarat si o mana de zmeura din gradina noastra si catiga fulgi de migdale.

A iesit o minunatie ce a disparut de pe masa in cateva minute.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 100g nuci tocate marunt
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 120ml smantana de gatit
  • 100g faina
  • 10g praf de copt
  • 25g unt topit
  • Pentru topping: 150g zmeura
  • 50g fulgi de migdale
  • Optional: zahar pudra pentru decor.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati nucile, smantana Elle & Vire, ouale, zaharul, faina, praful de copt si untul topit caldut (nu fierbinte).
  3. Turnati intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt sau putin unt.
  4. Presarati zmeura si fulgi de migdale.
  5. Coaceti timp de 40-45 de minute la 170C sau pana cand tarta devine ferma la suprafata si usor moale la interior.
  6. Feliati dupa minim 30 de minute de racire.
  7. Optional decorati cu zahar pudra.