Cea mai usoara si rapida reteta de chec, cu doar cateva ingrediente, gata in mai putin de o ora si cu un gust de-a dreptul minunat, care te trimite cu gandul direct la copilarie si bunatatile facute de mama sau bunica.

Acest chec este dens si usor umed de la smantana, parfumat de la vanilie si esenta de lamaie si atat de gustos incat nu-ti va veni sa crezi ca il poti face atat de usor.

Se potriveste perfect si pe o masa de sarbatoare, dar si ca desert intr-o zi oarecare pe care vrei sa o faci mai dulce.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 800ml smantana
  • 250g zahar
  • 4 oua
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300g de faina
  • 10g praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele in afara de cacao, pe aceasta o vom adauga ulterior. Mixati cu un tel sau folosind un mixer, pana cand obtineti un amestec omogen.
  3. Impartiti aluatul obtinut in 2 boluri. In unul dintre boluri puteti adauga acum cacao. Mixati pana obtineti un amestec omogen.
  4. Preincalziti cuptorul la 180C si tapetati o tava cu hartie de copt.
  5. Turnati in tava jumatate din aluatul alb. Turnati apoi tot aluatul cu cacao si apoi restul de aluat alb.
  6. Mutati in cuptorul preincalzit si coaceti timp de 40-45 de minute la 180C sau pana cand checul creste si are o crusta ferma la suprafata.
  7. Optional puteti decora cu zahar pudra, cacao, nuci sau fructe proaspete.