Reteta aceata de Nuci cu crema de ciocolata si cocos este preferata mea dintre toate cele incercate pana acum. Am mai facut cu cacao si rom, crema de salam de biscuiti, chiar si cu umplutura de cheesecake, dar aceasta cu cocos are o textura minunata. Cojile sunt fragede si umplutura fina si aerata, o sa va placa sigur.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 500g faina
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • Pentru umplutura: 5linguri de cacao
  • 200 g biscuiti
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 250ml lapte
  • 150g nuca de cocos
  1. Instructiuni
  2. Se framanta un aluat omogen din faina, praf de copt, sare, zahar, coaja de lamaie, vanilie, oua si unt. Daca acesta ramane sfaramicios si nu se lipeste, adaugati o lingura de apa si framantati pana cand il puteti modela. Acoperiti-l si lasati-l la frigider 30 de minute.
  3. Intre timp pregatiti o crema din: nuca de cocos amestecata cu biscuitii pisati (fie in blender, mojar, masina de tocat sau intr-o punguta presata cu un rulou de aluat) cacao, rom, zahar si lapte.
  4. Modelati cu mainile bilute de aluat potrivite in functie de dimensiunea formelor in care veti coace nucile. Daca nu aveti o forma speciala puteti face chiar si biscuiti rotunzi pe care sa intindeti apoi crema si inca un biscuite.
  5. Coaceti fiecare biluta in forma speciala panca cand aceasta capata o culoare auriu-maronie. Taiati marginile inainte de a se raci pentru ca apoi vor fi tari si mai greu de manevrat fara sa se crape.
  6. Umpleti fiecare jumatate de nuca cu crema si lipiti cate doua jumatati.
  7. Optional puteti decora pudrand zahar vanilat sau zahar pudra.