Ciocolata cu un procent cat mai mare de cacao si Crema de branza pufoasa sunt singurele ingrediente de care aveti nevoie pentru a pregati aceste trufe de ciocolata delicioase. Sunt intense, catifelate, nu foarte dulci si usor sfaramicioase amintind putin de ciocolata de casa. Le poti decora apoi cu tot felul de toppinguri: cacao, biscuiti sfaramati, nuci, seminte, sau sprinkles.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 100g ciocolata
- 1 cutie Crema de branza pufoasa Delaco
- Toppingul preferat (eu am folosit pudra de cacao pentru o varianta clasica).
- Instructiuni
- Topiti la bain-marie ciocolata (intr-o oala fierbeti apa, peste care asezati un al doilea vas in care se va topi ciocolata – astfel ciocolata se topeste incet, la abur, pastrandu-si textura fina si luciul specific).
- Dupa ce ciocolata s-a racit putin, dar este inca usor de manevrat si cremoasa, amestecati intr-un bol impreuna cu crema de branza pufoasa.
- Lasati sa se raceasca pana cand capata o consistenta ferma.
- Folosind o lingurita, scoateti cate putin din amestec si formati sfere de aproximativ 3cm.
- Rostogoliti-le apoi prin toppingul preferat. Eu am folosit cacao, care a intensificat si mai mult gustul de ciocolata si textura catifelata data de branza pufoasa.
- Le puteti pastra pana la 3 zile in frigider.