Cu totii iubim pastele, fie ca sunt lungi, scurte, cu sos alb sau sos rosu, cu branza sau fara. Sunt sigura ca si aceste paste cu somon, spanac si sos alb o sa va cucereasca. Sosul este fin si cremos, din smantana, usor parfumat cu usturoi, somonul tras la tigaie este fraged si parmezanul aduce un plus de aroma si textura care sigur o sa va placa.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 300g file de somon dezosat
  • 1 ceapa mica
  • 50g frunze proaspete de spanac/baby spanac
  • 2-3 catei de usturoi
  • 300ml smantana lichida
  • 1 lingura ulei de masline
  • 400g paste
  • sare si piper dupa gust
  • 100g parmeza: verdeturi proaspete
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a cali in uleiul de masline ceapa feliata si usturoiul tocat marunt.
  3. Adaugati si somonul taiat cubulete atunci cand ceapa devine usor aurie. Amestecati si gatiti pana cand somonul face o crusta usor aurie la suprafata.
  4. Adaugati smantana de gatit si amestecati.
  5. Fierbeti si pastele conform instructiunilor de pe pachet.
  6. In sosul alb adaugati 4-5 linguri din apa de la paste pentru a ajuta la ingrosarea sosului.
  7. Condimentati cu sare si piper si lasati sa fiarba pana cand sosul incepe sa se reduca usor.
  8. Adaugati spanacul si pastele, opriti focul si presarati parmezanul.
  9. Asezati in farfurii si decorati cu verdeturi proaspete.