Cu totii iubim pastele, fie ca sunt lungi, scurte, cu sos alb sau sos rosu, cu branza sau fara. Sunt sigura ca si aceste paste cu somon, spanac si sos alb o sa va cucereasca. Sosul este fin si cremos, din smantana, usor parfumat cu usturoi, somonul tras la tigaie este fraged si parmezanul aduce un plus de aroma si textura care sigur o sa va placa.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300g file de somon dezosat
- 1 ceapa mica
- 50g frunze proaspete de spanac/baby spanac
- 2-3 catei de usturoi
- 300ml smantana lichida
- 1 lingura ulei de masline
- 400g paste
- sare si piper dupa gust
- 100g parmeza: verdeturi proaspete
- Instructiuni
- Incepeti prin a cali in uleiul de masline ceapa feliata si usturoiul tocat marunt.
- Adaugati si somonul taiat cubulete atunci cand ceapa devine usor aurie. Amestecati si gatiti pana cand somonul face o crusta usor aurie la suprafata.
- Adaugati smantana de gatit si amestecati.
- Fierbeti si pastele conform instructiunilor de pe pachet.
- In sosul alb adaugati 4-5 linguri din apa de la paste pentru a ajuta la ingrosarea sosului.
- Condimentati cu sare si piper si lasati sa fiarba pana cand sosul incepe sa se reduca usor.
- Adaugati spanacul si pastele, opriti focul si presarati parmezanul.
- Asezati in farfurii si decorati cu verdeturi proaspete.