Vara aceasta pornim cuptorul dar va promit ca e pentru un scop delicios! Facem un Quiche Quattro Formaggi care o sa va asigure pranzul pentru urmatoarele doua zile. O felie din aceste quiche cu aluat fraged si umplutura cremoasa de branzaturi fine, langa o salata mare si colorata cu toate bunatatile verii o sa fie un real festin.

V-am zis ca folosim branzeturi fine, asa ca si de aceasta data ne rasfatam cu delicii frantuzesti de la Ile de France: Petit Brie, Roquefort, Aperifrais si Chavroux – o sa vedeti cat de bine se combina toate acestea.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 400g faina;
  • 1 lingurita sare
  • 170g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de apa rece (sau cat este necesar pentru a omogeniza aluatul)
  • Pentru umplutura: 5 oua;
  • 150g branza crema de branza de capra
  • 100g branza Brie
  • 100g branza Roquefort
  • 100g Branza Aperifrais
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg framantati un aluat din faina, unt, praf de copt, ou si sare pana gand obtineti un aluat sfaramicios, nisipos.
  3. Adaugati apa rece treptat pana cand observati ca aluatul se omogenizeaza si devine ferm.
    -Intindeti aluatul pe o tava rotunda de tarta. Faceti mici gaurele cu o furculita pe toata suprafata acestuia.
  4. Intr-un al doilea bol amestecati branzeturile cu ouale pana cand obtineti o compozitie fina si cremoasa.
  5. Turnati amestecul obtinut peste aluatul de tarta.
  6. Coaceti timp de 40-45 de minute la 180C – cu caldura sus si jos (fara venitilatie) si apoi inca 10 minute la aceeasi temperatura, dar cu caldura doar in partea de jos.
  7. Feliati dupa racire si savurati acest quiche alaturi de legumele sau sosurile preferate.