Vara aceasta pornim cuptorul dar va promit ca e pentru un scop delicios! Facem un Quiche Quattro Formaggi care o sa va asigure pranzul pentru urmatoarele doua zile. O felie din aceste quiche cu aluat fraged si umplutura cremoasa de branzaturi fine, langa o salata mare si colorata cu toate bunatatile verii o sa fie un real festin.
V-am zis ca folosim branzeturi fine, asa ca si de aceasta data ne rasfatam cu delicii frantuzesti de la Ile de France: Petit Brie, Roquefort, Aperifrais si Chavroux – o sa vedeti cat de bine se combina toate acestea.
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru aluat: 400g faina;
- 1 lingurita sare
- 170g unt
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 2-3 linguri de apa rece (sau cat este necesar pentru a omogeniza aluatul)
- Pentru umplutura: 5 oua;
- 150g branza crema de branza de capra
- 100g branza Brie
- 100g branza Roquefort
- 100g Branza Aperifrais
- Instructiuni
- Intr-un bol larg framantati un aluat din faina, unt, praf de copt, ou si sare pana gand obtineti un aluat sfaramicios, nisipos.
- Adaugati apa rece treptat pana cand observati ca aluatul se omogenizeaza si devine ferm.
-Intindeti aluatul pe o tava rotunda de tarta. Faceti mici gaurele cu o furculita pe toata suprafata acestuia. - Intr-un al doilea bol amestecati branzeturile cu ouale pana cand obtineti o compozitie fina si cremoasa.
- Turnati amestecul obtinut peste aluatul de tarta.
- Coaceti timp de 40-45 de minute la 180C – cu caldura sus si jos (fara venitilatie) si apoi inca 10 minute la aceeasi temperatura, dar cu caldura doar in partea de jos.
- Feliati dupa racire si savurati acest quiche alaturi de legumele sau sosurile preferate.