Hribii fragezi si dovleceii caliti in usturoi s-au reunit intr-o portie delicioasa de paste cu mult parmezan. Acest preparat rapid si usor poate fi facut cu orice tip de paste (eu am folosit niste tagliatelle cu spanac) sau ciuperci si il puteti savura chiar si in varianta vegana daca renuntati la parmezan si il inlocuiti cu fulgi de drojdie inactiva.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g paste
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 1 dovlecel micut
  • 150g hribi/alte ciuperci
  • 2 linguri ulei de masline
  • parmezan/drojdie inactiva
  • sare si piper dupa gust
  1. Instructiuni
  2. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
  3. Intr-o tigaie caliti in uleiul de masline usturoiul.
  4. Cand acesta devine auriu adaugati hribii intregi daca sunt micuti sau taiati in jumatati daca sunt mai mari.
  5. Feliati dovlecelul si adaugati-l si pe acesta. Caliti pana cand legumele devin moi si aurii.
  6. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  7. Adaugati amestecul peste pastele bine scurse de apa si amestecati.
  8. Presarati parmezan sau drojdie inactiva.
  9. Optional puteti adauga si diferite plante aromatice tocate marunt.