Aceasta Pasca in trei culori este prima pasca pe care am facut-o vreodata. Am inceput sa o fac inca din copilarie, cu mama si e desertul meu preferat cand vine vorba de retete delicioase de Paste. Combina gusturile iubitorilor de pasca cu branza si pasca cu ciocolata si aduce in plus un strat minunat de bezea cu nuca, ce va aminti sigur de pricomigdalele din copilarie.

Poate ca reteta o sa va para lunga din cauza timpului de coacere, vom face pe rand fiecare strat, dar credeti-ma ca efortul e minim si merita. Trebuie doar sa amestecati pe rand intr-un bol ingredientele si apoi sa le coaceti.

Ce leaga aceste 3 straturi cremoase si fine si le transforma intr-un desert savuros? Faina @RaftulBunicii. Ati vazut deja ca recomand aceasta faina in toate retetele mele pe baza de aluaturi si nu numai.

Eu o folosesc atat in tarte, prajituri, placinte dar si pentru paine, focaccia sau saratele. Secretul retetelor reusite, pe langa dragoste, consta si in ingrediente de cea mai buna calitate.

Raftul Bunicii ne ofera mereu faina alba, pufoasa, fara aditivi si de calitate superioara.

Hai sa va zic de ce aveti nevoie:

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Mica

  • Ingrediente
  • Pentru primul strat: 3 oua
  • 300g branza de vaci
  • 100g merisoare uscate
  • 3 linguri de faina Raftul Bunicii pentru prajituri
  • 120g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 10g praf de copt
  • Pentru al doilea strat: 3 galbenusuri
  • 120g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie/rom
  • 3 linguri de faina Raftul Bunicii pentru prajituri
  • 300g smantana
  • 3 linguri de cacao
  • 10g praf de copt
  • Pentru al treilea strat:
  • 100g zahar
  • 150g nuci macinate
  • cele 3 albusuri ramase de la stratul 2
  1. Ingrediente
  2. Intr-un bol larg mixati toate ingredientele pentru primul strat, turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 20-30 de minute la 180C.
  3. Cat timp se coace primul strat mixam cel de-al doilea strat. Cand primul strat s-a copt, turnam rapid si stratul numarul 2. Coacem inca 20-30 de minute la 180C.
  4. Intre timp pregatim stratul numarul 3 astfel: Mixati albusurile ramase cu zaharul pana cand capata o textura ferma, ca pentru bezea.
  5. Adaugati apoi nuca macinata, amestecati usor cu miscari lente de jos in sus, astfel incat compozitia sa ramana pufoasa si aerata.
  6. Dupa ce al doilea strat s-a copt, turnam si nivelam stratul de bezea.
  7. Coaceti inca 20 de minute la 180C sau pana cand bezeaua capata o crusta ferma si crocanta ca de bezea.
  8. Lasati sa se raceasca complet inainte de a felia. Pastrati aceasta pasca la frigider pentru a-i mentine prospetimea cat mai mult timp.