Inghetata la micul dejun? Da, va rog! Iaurtul cu granola suna si mai bine acum ca il combinam cu sirop sau dulceata de fructe de padure si il asezam pe o baza crocanta de cereale. Cu toppingurile preferate si lasat peste noapte la congelator, va asigura un inceput de zi delicios si sanatos de la prima ora a diminetii.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 300ml iaurt grecesc
  • 3 lingurite sirop/dulceata/piure de fructe de padure
  • 75g granola/muesli
  • 1 lingura ulei de cocos/unt de arahide
  • pentru topping: fructe de padure/ciocolata/cereale etc
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati iaurtul si siropul/dulceata/piureul de fructe
  3. Intr-un al doilea bol amestecati granola si untul pana cand obtineti o compozitie omogena si lipicioasa.
  4. Asezati un strat din amestecul de cereale pe fundul unor forme de briose. Presati usor cu degetele pentru a creea baza cupelor de inghetata.
  5. Turnati amestecul de iaurt peste fiecare baza de cereale.
  6. Presarati extra granola, fructe sau ciocolata.
  7. Mutati in congelator pana cand cupele de iaurt cu fructe devin ferme ca inghetata.