Inghetata la micul dejun? Da, va rog! Iaurtul cu granola suna si mai bine acum ca il combinam cu sirop sau dulceata de fructe de padure si il asezam pe o baza crocanta de cereale. Cu toppingurile preferate si lasat peste noapte la congelator, va asigura un inceput de zi delicios si sanatos de la prima ora a diminetii.
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300ml iaurt grecesc
- 3 lingurite sirop/dulceata/piure de fructe de padure
- 75g granola/muesli
- 1 lingura ulei de cocos/unt de arahide
- pentru topping: fructe de padure/ciocolata/cereale etc
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati iaurtul si siropul/dulceata/piureul de fructe
- Intr-un al doilea bol amestecati granola si untul pana cand obtineti o compozitie omogena si lipicioasa.
- Asezati un strat din amestecul de cereale pe fundul unor forme de briose. Presati usor cu degetele pentru a creea baza cupelor de inghetata.
- Turnati amestecul de iaurt peste fiecare baza de cereale.
- Presarati extra granola, fructe sau ciocolata.
- Mutati in congelator pana cand cupele de iaurt cu fructe devin ferme ca inghetata.