Cu totii iubim papanasi, asa ca n-am putea sa ii privam nici pe cei mai mici de bucuria de a musca dintr-un papanas pufos cu branza si multa dulceata. Am adaptat aceasta reteta atat de draga noua in varianta baby friendly, potrivita oricarui micut aflat in primii ani de viata. Inlocuim zaharul cu miere sau sirop de agave, nu ii prajim, ci ii coacem. Iaurtul grecesc poate fi un inlocuitor minunat al smantanei chiar si pentru cei mari si dulceata de visine fara zahar parca e si mai gustoasa.

In plus papanasii acestia vin si cu un plus de vitamine si calciu din branzica Puterea Leului de la Delaco Junior. Aceasta a contribuit si la textura moale si pufoasa a papanasilor, facandu-i usor de mancat pentru copii.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 ou
  • 1 lingura de miere/sirop de agave
  • 100ml lapte/lapte vegetal
  • 1 lingura ulei de cocos
  • Esente vanilie si portocale (sau pastaie de vanilie si coaja de portocale)
  • 100g faina
  • 5g praf de copt
  • 100g crema de branza Puterea Leului de la Delaco Junior
  • Extra: 1 lingurita ulei pentru uns formele de briosa
  • Pentru topping: iaurt grecesc si dulceata fara zahar
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru aluat impreuna cu crema de branza pana cand obtineti o compozitie moale si omoagena.
  3. Ungeti 4-5 forme de briose cu ulei de cocos.
  4. Turnati compozitia in forme si coaceti timp de 20 de minute la 180C.
  5. Dupa ce s-au racit putin decorati cu iaurt grecesc si dulceata fara zahar.