Cea mai gustoasa combinatie a verii: legume proaspete, suculente si aromate, in combinatie cu cea mai gustoasa branza la gratar, reunit pe frigarui colorate, numai bune de gatit pe gratar afara, la iarba verde sau in casa pe o tigaie speciala.

Desi planuiam sa le gatim afara, ploaia ne-a stricat planurile asa ca am pregatit aceste bunatati intr-o tigaie grill. Nu va faceti griji, branza pentru gratar de la Delaco isi pastreaza textura si gustul delicios oricum ati gati-o.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 pachete Branza pentru gratar Delaco
  • 10 ciuperci
  • 10 rosii cherry
  • 10 masline verzi
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru servire: lamaie, ierburi aromatice si sosul preferat/iaurt grecesc
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a taia branza cuburi ceva mai mari (astfel incat sa aveti 6-8 cuburi de branza dintr-un pachet).
  3. Taiati ciupercile si ardeii in bucati de dimensiuni apropiate cu cubuletele de branza
  4. Intr-un bol amestecati uleiul de masline cu boiaua de ardei, condimentati dupa gust si cu sare si piper.
  5. Montati frigaruile alternant legumele si branza pe gratar.
  6. Incingeti o tigaie grill (sau gratarul) si intre timp stropiti frigaruile cu cateva picaturi de ulei aromatizat.
  7. Gatiti frigaruile pe toate partile pana cand capata o crusta ferma si rumena.
  8. Stropiti cu lamaie si savurati cu sosul preferat.