Otilia este o maaare iubitoare de oua, fie fierte, ochiuri, omleta, oricum ar fi, ouale nu lipsesc din frigiderul nostru.
Dar varianta aceasta n-am mai incercat-o pana acum. Albusul este moaaale si pufos, chiar ca un norisor, iar galbenusul poate fi atat de ferm sau cremos pe cat va place voua.


Cand am primit provocarea Toneli de a pregati un mic dejun bebelicios am fost tare incantata si imediat m-am gandit ca as vrea sa incerc aceasta reteta.

Ouale din gama Toneli Kids sunt ideale atat in timpul diversificarii cat si atunci cand cei mici s-au familiarizat cu alimentele ce contin oua.
Sunt cele mai apropiate de ouale "de tara", de la bunici, provenind de la gaini crescute in aer liber si hranite sanatos cu cereale nemodificate genetic.


Ouale sunt proaspete, bogate in vitamine si omega 3 ce ajuta cresterea si dezvoltarea optima a celor mici. Si s-au potrivit de minune in acest preparat delicios.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 4 oua Toneli Kids proaspete
  • 4 felii de paine
  • 4 felii de branza Emmentaller
  • frunze de baby spanac sau mix de salata
  • Legume proaspete pentru garnitura
  • Optional: condimentele preferate
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a separa galbenusurile de albus.
  3. Asezati fiecare galbenus intr-un vas separat.
    Albusurile pot fi amestecate impreuna.
  4. Folosind un tel sau mixer, bateti albusurile pana cand capata textura ferma ca pentru bezea.
  5. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin unt/ulei faceti 4 norisori din albus.
    In mijloc formati un mic “cuib” si asezati cu grija galbenusurile.
  6. Si coaceti 5-10 minute la 180C sau pana cand albusul devine ferm si auriu.
  7. Intr-o farfurie suprapuneti: o felie de paine, una de branza, frunze proaspete de spanac sau salata si asezati pufosul norisor. Serviti alaturi de legume proaspete.