Cornuletele mamei sunt in topul retetelor dragi la orice sarbatoare. Imi amintesc perfect cum cocea mama tava dupa tava cu zeeeci de cornulete fragede, tavalite in zahar pudra.

La fel cum ne rasfata ea in copilarie, vreau sa ii rasfat si eu anul acesta pe cei dragi mie. Am facut aluatul dupa reteta mamei, dar umplutura am facut-o dupa poftele noastre. Cremoasa, ciocolatoasa si plina de nuci macinate. 

Fiecare cornulet e o calatorie pana in copilarie, aluat fraged si pufos, crema fina si aromata cu ciocolata Nestle Dessert Noir – cu un continut de 53% cacao, special gandita pentru cele mai apetisante deserturi. Se topeste rapid si uniform, are o textura catifelata si se integreaza perfect in orice reteta dulce. Sigur ati vazut-o deja in multe dintre retetele mele de brownie, checuri si cookies.

🍫 🍫 🍫 Pe langa bunatati, cei de la @NestleDessert_Romania ne aduc si vesti bune: 

-Pana pe 4 mai 2024, postati pe instagram o poza sau video cu desertul care iti aduce aminte de copilarie, gatit folosind produsele Nestle Dessert (produsul trebuie sa fie vizibil in postare). 

-Dati follow contului @NestleDessert_Romania si asigurati-va ca aveti contul public;

-Folositi #DesertulCopilariei in postare.🍫 🍫 🍫 

Astfel aveti sansa de a castiga unul dintre cele 3 x mixere Kitchen Aid Artisan Elegance.

Sa va zic si reteta mamei de cornulete nu?

Aluatul se face din:

-200g Iaurt grecesc;

-1 praf de sare;

-200g unt;

-350g faina;

-10g praf de copt.

Iar pentru umplutura mea preferata:

-1 tableta de ciocolata Nestle Dessert Noir (topita la bain-marie);

-150g nuca macinata.

Extra: zahar pudra.

Se fac foarte usor:

Amestecati si framantati intr-un bol toate ingredientele pentru aluat, pana cand obtineti un aluat omogen, usor lipicios.

Acoperiti-l si lasati la rece minim 1 ora.

Intre timp pregatiti umplutura magica: topiti la baie de abur ciocolata Nestle Dessert Noir.

Amestecati cu nuca macinata si lasati sa se raceasca 15-20 de minute.

Pe o suprafata pudrata cu faina, intindeti 4 bucati taiate din acest aluat.

Taiati pornind din centru spre exterior, cate 10-12 triunghiuri.

Pe fiecare triunghi asezati cate o lingurita de umplutura si rulati.

Coaceti pe o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15-20 de minute la 180C sau pana cand cornuletele sunt bine rumenite.

Tavaliti-le bine bine prin zahar pudra.