Negresa cu Halva vegana/de post, incredibil de moale, pufoasa si aromata. As alege oricand acest desert simplu dintre sute de alte prajituri pentru ca este o combinatie minunata de blat pufos, ciocolatos, usor umed si un topping dulce si crocant de halva de floarea soarelui.
O sa va aminteasca de copilarie, de negresele bunicii si de halvaua sfaramicioasa care se gasea in orice casa.

Stiti ca imi place sa folosesc ingrediente #DeNearuncat si ca de fiecare data, acest “brownie” vegan a fost facut cu aquafaba (apa din conservele de naut/fasole) in loc de oua si lactate.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Aquafaba #DeNearuncat de la 2 conserve de naut/fasole
  • 100g halva
  • 3 linguri de cacao pudra
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 250 g de faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie/rom
  • 100g zahar brun/ indulcitorul preferat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati faina, praful de copt, pudra de cacao, zaharul, aquafaba, esenta de vanilie/rom si uleiul de cocos.
  3. Inainte de a mixa foarte bine ingredientele, preincalziti cuptorul la 180 de grade celsius. Mixati doar cu cu putin timp inainte de a baga tava in cuptor.
  4. Chiar inainte de a baga tava in cuptor mixati la viteza maxima toate ingredientele pentru negresa. Astfel veti pastra textura aerata si pufoasa, iar aluatul de brownie va creste in timpul coacerii. Pentru ca lichidul din conserva de naut/fasole – “aquafaba” poate varia ca si cantitate, puteti ajusta aluatul adaugand faina/ putin apa in cazul in care acesta este prea ferm si nu se omogenizeaza, sau prea lichid. Acesta trebuie sa aiba consistenta unui aluat de chec/pandispan.
  5. Turnati compozitia intr-o tava de chec sau intr-o tava cu dimensiuni de aproximativ 15x 25 cm, tapetata cu hartie de copt. Acum puteti presara si halvaua taiata cubulete sau sfaramata grosier.
  6. Lasati la copt in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 de minute la 180C sau pana cand negresa creste, devine frema si face mici crapaturi la suprafata.
  7. Pentru a va asigura ca s-a copt si in interior testati folosind o scobitoare. Daca aceasta iese curata din negresa inseamna ca s-a copt.