Un desert clasic, simplu si atat de elegant: Mousse de ciocolata fin si cremos. Il puteti face cu ciocolata preferata si il puteti decora cu fructe de sezon. Va fi delicios de fiecare data

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 150 de ml de smantana pentru frisca
  • 250 de grame de ciocolata neagra
  • 4 albusuri
  • 300 de grame de zmeura proaspata
  • optional: esenta de rom/vanilie
  1. Instructiuni
  2. Incepem cu smantana pentru frisca pe care o punem la fiert, cand aceasta incepe sa faca spuma. Adaugam cubuletele de ciocolata, inchidem focul si amestecam constant pana cand aceasta s-a incorporat complet.
  3. Acum sunt numai bune de mutat la frigider pentru cel putin o ora.
  4. Intre timp batem cele 4 albusuri ca pentru o bezea groasa, pana cand capata o consistenta aerata si lucioasa.
    Acum mai puteti adauga putin zahar, miere sau sirop de agave, in albusuri in cazul in care doriti un mousse ceva mai dulce.
  5. Incepem sa incorporam albusurile in crema de ciocolata racita in prealabil, punem cate o lingura pe rand si amestecam incet de jos in sus pentru a nu pierde bulele de aer formate in spuma de bezea. Mutam totul inca o data la frigider, macar 15 minute.
  6. Fiind un desert cu albusuri de ou, cafea si rom, nu este un desert recomandat copiilor, insa in cazul in care doriti sa pregatiti ceva si pe gustul lor, inlocuiti albusul de oua cu 200ml de frisca batuta.
  7. Umpleti boluri sau borcanase si decorati cu zmeura proaspata.