In categoria micurilor dejun pregatite fara efort, cu o seara inainte, ce se „gatesc” singure peste noapte, intra si terciul de ovaz sau „Overnight oats”. Practic tot ce ai de facut este sa amesteci ovazul, cu semintele, nucile sau fructele preferate, putin lapte sau lapte vegetal si dimineata te asteapta in frigider un mic dejun delicios, cremos si nutritiv.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g de fulgi de ovaz
  • 400ml de lapte/lapte vegetal
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura unt de arahide
  • toppinguri: fructe de padure, granola (mix de seminte cu cereale)
  • extra: iaurt grecesc cremos
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati ovazul, laptele, mierea si untul de arahide.
  3. Turnati in pahare sau borcanase.
  4. Adaugati toppingul de fructe si granola (puteti amesteca, sau puteti aseza in straturi asa cum am facut eu, pentru ca prefer ca granola sa ramana crocanta).
  5. Acoperiti cu un strat generos de iaurt grecesc si lasati la frigider minim o ora, sau de preferat peste noapte. Dimineata le amestecati si savurati un mic dejun delicios de sanatos.