Pasca zebra cu mascarpone si cacao – Daca va place mai mult umplutura din pasca si nu va puteti decide intre branza si ciocolata, am pentru voi pasca perfecta. Nu are nevoie de aluat, e densa, cremoasa si aromata, cu straturi alternate de mascarpone aromat cu lamaie si cacao aromata cu rom. Se face si mult mai usor & rapid decat alte varianta de pasca pe care le-am incercat de-a lungul timpului.
Am folosit mascarpone @delaco_romania pentru ca imi doream o consistenta fina si omogena pentru aceasta pasca si un gust delicat, nu foarte pregnant de branza.
Hai sa va zic cum se face!
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Mica
- Ingrediente
- Pentru blatul de mascarpone: 1 cutie Mascarpone Delaco
- 2 oua
- coaja si sucul de la o lamaie bio
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 75g faina
- 1 lingura de gris
- 5g praf de copt
- 100g zahar
- Pentru blatul de cacao:1 cutie Mascarpone Delaco
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de rom
- 75g faina
- 1 lingura de gris
- 2 linguri cacao
- 5g praf de copt
- 100g zahar
- Ingrediente
- Preincalziti cuptorul la 180C, caldura sus & jos, fara ventilatie.
- Tapetati o tava rotunda cu hartie de copt.
- Intr-un bol mixati toate ingredientele pentru blatul de vanilie.
- Intr-un al doilea bol mixati toate ingredientele pentru blatul cu cacao.
- Pe tava tapetata cu hartie de copt turnati alternativ cate 2 linguri din fiecare amestec, pana terminati toata cantitatea.
- Coaceti timp de 40-45 de minte la 180C, caldura sus & jos sau pana cand pasca devine ferma si rumena la suprafata.