Pasca zebra cu mascarpone si cacao – Daca va place mai mult umplutura din pasca si nu va puteti decide intre branza si ciocolata, am pentru voi pasca perfecta. Nu are nevoie de aluat, e densa, cremoasa si aromata, cu straturi alternate de mascarpone aromat cu lamaie si cacao aromata cu rom. Se face si mult mai usor & rapid decat alte varianta de pasca pe care le-am incercat de-a lungul timpului.

Am folosit mascarpone @delaco_romania pentru ca imi doream o consistenta fina si omogena pentru aceasta pasca si un gust delicat, nu foarte pregnant de branza.

Hai sa va zic cum se face!

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Mica

  • Ingrediente
  • Pentru blatul de mascarpone: 1 cutie Mascarpone Delaco
  • 2 oua
  • coaja si sucul de la o lamaie bio
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 75g faina
  • 1 lingura de gris
  • 5g praf de copt
  • 100g zahar
  • Pentru blatul de cacao:1 cutie Mascarpone Delaco
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 75g faina
  • 1 lingura de gris
  • 2 linguri cacao
  • 5g praf de copt
  • 100g zahar
  1. Ingrediente
  2. Preincalziti cuptorul la 180C, caldura sus & jos, fara ventilatie.
  3. Tapetati o tava rotunda cu hartie de copt.
  4. Intr-un bol mixati toate ingredientele pentru blatul de vanilie.
  5. Intr-un al doilea bol mixati toate ingredientele pentru blatul cu cacao.
  6. Pe tava tapetata cu hartie de copt turnati alternativ cate 2 linguri din fiecare amestec, pana terminati toata cantitatea.
  7. Coaceti timp de 40-45 de minte la 180C, caldura sus & jos sau pana cand pasca devine ferma si rumena la suprafata.