Mini Strudelele acestea cu mere sunt preferatele noastre, pentru ca se fac extra rapid, sunt crocante si aromate. Din acest motiv ma asigur ca am intotdeauna in congelator si frigider cateva pungute cu mere rase, pe care sa le pot pregati imediat pentru placinte, strudel, cornulete sau crumble.

In perioada aceasta aparatul meu de vidat Food Saver e pus serios la treaba, pentru ca il folosesc pentru a vida tot felul de bunatati de sezon precum vinete coapte, ardei, gutui sau pere, de care sa ne putem bucura apoi in timpul iernii.

De aceasta data am vidat 2 pungi de umplutura pentru placinte de mere cu scortisoara. Chiar cea pe care o folosesc si in aceasta reteta.

Si tot acum, pe siteul Food Saver Romania va puteti bucura de cele mai mici preturi din an, cu reduceri de pana la -50% pentru aparatele lor de vidat dar si accesorii. Va reamintesc si ca toate accesoriile lor sunt refolosibile, usor de curatat si foarte rezistente. Vi-l recomand din suflet, daca doriti sa pastrati alimentele proaspete mai mult timp si sa evitati risipa alimentara. Va las link catre oferta chiar aici.

Sa va arat si cat de usor puteti face aceste mini strudele.

Ingrediente (pentru 1 tava de mini strudele si 2 pungi de umplutura vidata):

  • -10-12 mere medii;
  • -5 linguri de zahar;
  • -3 linguri de gris;
  • -1 lingura scortisoara;
  • -1 lingurita extract de vanilie;
  • -1 foaie aluat foietaj;
  • -1 galbenus;
  • -Optional: 2- 3 lingurite zahar granulat.

Instructiuni:

  • -Intr-o tigaie intinsa amestecati merele rase cu zaharul, scortisoara, vanilia si grisul.
  • -Caliti pe foc mic si amestecati pana cand incepe sa se formeze un amestec omogen si cremos.
  • -Lasati sa se raceasca complet compozitia obtinuta.
  • -Pe o suprafata curata intindeti o foaie de aluat foietaj;
  • -Taiati in 9-12 bucati (in functine de preferinte);
  • -Pe jumatate din fiecare bucata de aluat crestati mici liniute (acestea vor fi partea superioara a mini strudelelor);
  • -Pe cealalta jumatate asezati cate 1-2 lingurite de umplutura de mar.
  • -Pliati partea crestata peste umplutura si folosind o furculita presati marginile.
  • -Folosind o pensula de gatit, ungeti fiecare mini strudel cu galbenus batut si optional presarati zahar.
  • -Coaceti timp de 15-20 de minute la 190C (caldura sus& jos) sau pana cand mini strudelele sunt bine rumenite.
  • -Vidati restul compozitiei obtinute in 2 pungute si pastrati la frigider pana la 2 saptamani sau in congelator pana la  3 luni.

Pofta!