Femeile din viata noastra merita cel putin un moment de rasfat in fiecare zi si orice poate deveni o surpriza placuta atunci cand e pregatita cu multa dragoste.

Cu muuuulta dragoste am pregatit si eu pentru voi aceste mini Pavlova umplute cu crema fina de mascarpone, fructe de padure si ciocolata. Fiecare lingurita iti umple sufletul de bucurie.

Crema de mascarpone de la Delaco mi-a fost de mare ajutor si de aceasta data, iar crema cu care am umplut bezelele a fost un deliciu catifelat si aromat ce si-a pastrat perfect consistenta.

Pe cat e de elegant si sofisticat acest desert, pe atat este de usor de facut.

Reteta

  • Timp de gatire: 180 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru bezele aveti nevoie de: 3 albusuri de ou
  • 150g zahar pudra
  • 2 linguri zahar granulat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru crema: 1 cutie mascarpone Delaco
  • 200ml frisca lichida
  • 100g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie bio
  • Extra: 100g crema de ciocolata preferata;
  • fructe de padure proaspete
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol mixati albusurile impreuna cu praful de sare pana cand obtineti o spuma tare. Adaugati treptat zeama de lamaie, zaharul pudra si cel tos si continuati sa mixati la viteza maxima inca 7-8 minute – pana obtineti o bezea ferma si lucioasa.
  3. Preincalziti cuptorul la 100C si pe o tava tapetata cu hartie de copt, folosind un pos, formati bezelele (de aprox. 5-7cm), iar apoi in mijloc faceti o mica adancitura folosind o lingurita.
  4. Coaceti bezelele timp de 60 de minute la 100C si apoi opriti cuptorul. Lasati-le in cuptor pentru inca 1 ora sa se raceasca.
  5. Intre timp pregatiti crema, mixand mascarpone, frisca, vanilia, zaharul si coaja de lamaie pana cand obtineti un amestec aerat si omogen.
  6. Dupa ce bezelele s-au racit complet, asezati in mijloc cate o lingurita de crema de ciocolata, fructe de padure si folosind un pos umpleti cu crema de mascarpone.
  7. Decorat cu extra fructe de padure. Le puteti savura imediat sau pastra la frigider.