Pufoase, super gustoase si cu doar cateva ingrediente, mini pateurile cu umplutura de telemea si ou, crusta aurie si mult susan si mac, te trimit cu gandul la gustarile luate pe graba in drum spre liceu sau facultate.
Le gaseam mereu fierbinti la chioscul din statia de tramvai, dar cum ar fi sa le gasim acum si la noi in bucatarie? Ai nevoie de foietaj de calitate si de telemea cremoasa de vaca de la Delaco.

Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 400g foietaj decongelat
- 2 oua
- 200g telemea Delaco de vaca
- Seminte de susan si mac
- Instructiuni
- Pe o suprafata antiaderenta intindeti aluatul foietaj (o foaie dintr-un pachet de doua foi)
- Taiti aluatul in dreptunghiuri in functie de cat de mari doriti sa fie pateurile.
- Crestati fiecare dreptunghi pe jumatate (ca in imaginile de mai jos).
- Pe cealalta jumatate asezati cate 2-3 lingurite de telemea sfaramata si amestecata cu 1 ou.
- Lipiti jumatatile crestate peste jumatatile cu branza, apasand usor cu degetele pe margine.
- Bateti cel de-al doilea ou si intindeti cu o pensula pe fiecare pateu.
- Preincalziti cuptorul si coaceti la 200C timp de 10-15 minute.