Cartofii acestia dulci sunt geniali langa un sos cu usturoi, salata sau cu mult parmezan deasupra. Sunt foarte simplu de facut si fara pic de grasime pentru ca ii coacem rapid in cuptor. Secretul consta in timpul pe care il petrec balacindu-se in apa rece cu sare. Va promit ca merita sa asteptati 30 de minute cat absorb fix cata sare le trebuie ca sa iasa mi-nu-nati!
Am folosit cartofi dulci bio de la prietenii mei Froopt.ro care livreaza oriunde in tara fructe si legume certificate eco, gustari pentru cei mici, produse de bacanie si multe altele. Toate produsele ajung la voi in cea mai buna stare, a doua zi (uneori chiar si in aceeasi zi) dupa ce dati comanda si aveti transport gratuit la orice comanda de minim 155 lei.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 6 cartofi dulci mari
- 3 linguri de sare
- 2L de apa rece
- Optional: boia dulce, usturoi pisat sau fulgi de usturoi
- Instructiuni
- Primul pas este sa ii curatati de coaja, ii clatiti si ii taiati in felii groase. Un cartof mediu e numai bun de taiat in 6.
- Apoi ii asezati intr-un vas mare cu apa cat sa ii acopere si presarati 2-3 linguri de sare (eu am folosit sare de mare cu ierburi uscate), nu va ingrijorati, cartofii vor extrage din apa fix atata sare cata au nevoie.
- Dupa 30 de minute de leneveala vor fi numai buni de copt.
Asa ca urmatorul pas este sa preincalziti cuptorul la 250 de grade, sa intindeti hartie de copt pe o tava si sa asezati cartofii. - Coaceti timp de 10 minute la temperatura maxima pana capata o crusta aurie crocanta si apoi inca 15-20 de minute la 180 de grade, pentru a ramane moi si pufosi in interior.
- Cartofii sunt complet copti cand sunt aurii, rumeni si fac mici bule de aer la suprafata.