Daca la fel ca si mine, nici voi nu va puteti satura cu o feliuta, doua de bruschette, atunci reteta mea de bruschetta uriasa o sa fie pe gustul vostru. Se ia o paine rotunda si se taie o felie maaare de paine pe toata lungimea painii si se acopera cu ingrediente racoritoare de vara: rosii, mini mozzarella fresca de la Delaco si busuioc. N-am uitat nici de usturoi sau oregano, dar hai sa va arat cum o pregatim.
Pentru aceasta reteta am folosit o paine de casa facuta dupa aceasta reteta – este moale si pufoasa la interior, cu o crusta rumena si crocanta la exterior.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- O sectiune de paine – felie taiata pe lungime (ca in imagine)
- 10-15 rosii cherry taiate in jumatai
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 cutie Mini Mozzarella Fresca Delaco
- sare, piper si oregano dupa gust
- frunze proaspete de busuioc/rucola
- Instructiuni
- Frecati bine, bine pe ambele parti felia de paine cu usturoiul taiat in jumatate (puteti sa il si pisati/feliati si presara pe toata suprafata painii).
- Prajiti intr-o tigaie antiaderenta sau coaceti in cuptor pana cand capata o crusta crocanta si o nuanta aurie.
- Stropiti cu ulei de masline.
- Intindeti un strat generos de rosii cherry taiate in jumatati sau sferturi, in functie de dimensiunile acestora.
- Adaugati mini mozzarella bine scursa de lichid.
- Presarati sare, piper si oregano.
- Adaugati frunzele proaspete de busuioc sau rucola.
- Optional: puteti stropi si cu putin otet balsamic sau zeama de lamaie.