Daca la fel ca si mine, nici voi nu va puteti satura cu o feliuta, doua de bruschette, atunci reteta mea de bruschetta uriasa o sa fie pe gustul vostru. Se ia o paine rotunda si se taie o felie maaare de paine pe toata lungimea painii si se acopera cu ingrediente racoritoare de vara: rosii, mini mozzarella fresca de la Delaco si busuioc. N-am uitat nici de usturoi sau oregano, dar hai sa va arat cum o pregatim.

Pentru aceasta reteta am folosit o paine de casa facuta dupa aceasta reteta – este moale si pufoasa la interior, cu o crusta rumena si crocanta la exterior.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • O sectiune de paine – felie taiata pe lungime (ca in imagine)
  • 10-15 rosii cherry taiate in jumatai
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cutie Mini Mozzarella Fresca Delaco
  • sare, piper si oregano dupa gust
  • frunze proaspete de busuioc/rucola
  1. Instructiuni
  2. Frecati bine, bine pe ambele parti felia de paine cu usturoiul taiat in jumatate (puteti sa il si pisati/feliati si presara pe toata suprafata painii).
  3. Prajiti intr-o tigaie antiaderenta sau coaceti in cuptor pana cand capata o crusta crocanta si o nuanta aurie.
  4. Stropiti cu ulei de masline.
  5. Intindeti un strat generos de rosii cherry taiate in jumatati sau sferturi, in functie de dimensiunile acestora.
  6. Adaugati mini mozzarella bine scursa de lichid.
  7. Presarati sare, piper si oregano.
  8. Adaugati frunzele proaspete de busuioc sau rucola.
  9. Optional: puteti stropi si cu putin otet balsamic sau zeama de lamaie.