Sunt minunate middile, dar sosul acesta este divin! Nici nu va puteti imagina fericirea care o sa va invaluie la prima bucatica de paine prajita inmuiata in sosul de vin cu unt si-un pic de gust de mare.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1kg de midii proaspete sau congelate
- 150 g de unt
- 450ml de vin alb demisec
- 1 usturoi
- 50 g telina
- Lamaie
- Sare
- Cimbru
- Piper
- 1 legatura patrunjel proaspat
- Paine pentru prajit
- Instructiuni
- Spalati si curatati bine midiile inainte de a le gati. Gatiti-le doar pe cele intregi
- Intr-o tigaie mare topiti untul peste care adaugati usturoiul taiat felii subtiri si telina taiata cat mai marunt.
- Adaugati midiile cand telina si usturoiul devin aurii.
- Imediat dupa, turnati vinul, presarati sare, cimbru si piper si acoperiti cu un capac.
- Lasati sa fiarba aproximativ 15 minute, sau pana cand toate midiile sunt deschise.
- Dupa ce opriti focul, presarati patrunjel proaspat taiat marunt si serviti cu lamaie si paine prajita.