Sunt minunate middile, dar sosul acesta este divin! Nici nu va puteti imagina fericirea care o sa va invaluie la prima bucatica de paine prajita inmuiata in sosul de vin cu unt si-un pic de gust de mare.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1kg de midii proaspete sau congelate
  • 150 g de unt
  • 450ml de vin alb demisec
  • 1 usturoi
  • 50 g telina
  • Lamaie
  • Sare
  • Cimbru
  • Piper
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • Paine pentru prajit
  1. Instructiuni
  2. Spalati si curatati bine midiile inainte de a le gati. Gatiti-le doar pe cele intregi
  3. Intr-o tigaie mare topiti untul peste care adaugati usturoiul taiat felii subtiri si telina taiata cat mai marunt.
  4. Adaugati midiile cand telina si usturoiul devin aurii.
  5. Imediat dupa, turnati vinul, presarati sare, cimbru si piper si acoperiti cu un capac.
  6. Lasati sa fiarba aproximativ 15 minute, sau pana cand toate midiile sunt deschise.
  7. Dupa ce opriti focul, presarati patrunjel proaspat taiat marunt si serviti cu lamaie si paine prajita.