Am numit-o “Merenguette” pe superbitatea aceasta pentru ca e minunatul mix intre un blat untos si crocant de galette, umplutura de mure, nuci si zahar de cocos si un strat generos de bezea deasupra. E intensa, aromata, dar mai ales extraordinar de usor de pregatit. Eu am folosit minunatele mure congelate instant de la Terarium Romania, dar voi puteti folosi orice alte fructe va tenteaza.
Reteta
- Timp de gatire: 160 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 100g unt
- 200g faina
- 2 linguri iaurt
- 400g mure
- 100g nuci
- 3 linguri zahar de cocos
- 1 lingura amidon din porumb
- 2 albusuri
- 4 linguri de zahar pudra (adaptati dupa gust)
- Instructiuni
- Faceti un aluat fraged amestecand faina, untul si iaurtul. Daca acesta nu este complet omogenizat adaugati cate o lingurita de apa pana cand acesta este usor de modelat, ca o plastilina moale.
- Intindeti aluatul pe o tava si faceti mici gauri cu o furculita. Coaceti 10 minute la 180 de grade.
- Intre timp intr-un bol amestecati murele, nucile, zaharul si amidonul (acesta va ajuta la coagularea umpluturii).
- Adaugati umplutura in crusta partial coapta si mai lasati la copt inca 30 de minute la 190 de grade.
- Intre timp bateti albusurile si adugati treptat zaharul pudra, pana cand obtineti o bezea ferma
pe care sa o intindeti peste tarta cu mure (numai dupa ce aceasta nu mai este fierbinte). - Lasati la cuptor timp de o ora la 100 de grade si apoi inca o ora pana cand se raceste complet, tot in cuptorul inchis.