Am numit-o “Merenguette” pe superbitatea aceasta pentru ca e minunatul mix intre un blat untos si crocant de galette, umplutura de mure, nuci si zahar de cocos si un strat generos de bezea deasupra. E intensa, aromata, dar mai ales extraordinar de usor de pregatit. Eu am folosit minunatele mure congelate instant de la Terarium Romania, dar voi puteti folosi orice alte fructe va tenteaza.

Reteta

  • Timp de gatire: 160 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 100g unt
  • 200g faina
  • 2 linguri iaurt
  • 400g mure
  • 100g nuci
  • 3 linguri zahar de cocos
  • 1 lingura amidon din porumb
  • 2 albusuri
  • 4 linguri de zahar pudra (adaptati dupa gust)
  1. Instructiuni
  2. Faceti un aluat fraged amestecand faina, untul si iaurtul. Daca acesta nu este complet omogenizat adaugati cate o lingurita de apa pana cand acesta este usor de modelat, ca o plastilina moale.
  3. Intindeti aluatul pe o tava si faceti mici gauri cu o furculita. Coaceti 10 minute la 180 de grade.
  4. Intre timp intr-un bol amestecati murele, nucile, zaharul si amidonul (acesta va ajuta la coagularea umpluturii).
  5. Adaugati umplutura in crusta partial coapta si mai lasati la copt inca 30 de minute la 190 de grade.
  6. Intre timp bateti albusurile si adugati treptat zaharul pudra, pana cand obtineti o bezea ferma
    pe care sa o intindeti peste tarta cu mure (numai dupa ce aceasta nu mai este fierbinte).
  7. Lasati la cuptor timp de o ora la 100 de grade si apoi inca o ora pana cand se raceste complet, tot in cuptorul inchis.