Clatite subtirele si delicate, cu un aluat fin in care nici nu vei simti absenta laptelui, oualor si prafului de copt. Am inlocuit 3 ingrediente cu unul singur: Bere.
Puteti folosi si bere fara alcool, dar nu va faceti griji, in timpul gatirii alcoolul din bere se va evapora.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500ml bere/bere fara alcool
- 50ml ulei
- Aprox. 400g faina (adaugati treptat pana obtineti consistenta dorita)
- 1 lingura de zahar
- Optional: vanilie/zahar vanilat/esentele preferate
- Toppinguri: miere, dulceata, ciocolata, branza etc
- Instructiuni
- Intr-un bol mare turnati berea (puteti folosi si bere fara alcool)
- Adaugati treptet faina, pana cand obtineti consistenta preferata (mai putina faina pentru clatite subtiri si elastice; mai multa pentru clatite groase si pufoase.
- Adaugati zaharul si uleiul si amestecati.
- Intr-o tigaie antiaderenta (tapetata cu un servetel imbibat in ulei) turnati cate un polonic din compozitia pentru clatite.
- Coaceti pe ambele parti cate 1 minut sau pana cand cand capata o textura ferma si margini aurii.
- Repetati pana cand terminati compozitia si savurati cu toppingurile preferate.