Clatite subtirele si delicate, cu un aluat fin in care nici nu vei simti absenta laptelui, oualor si prafului de copt. Am inlocuit 3 ingrediente cu unul singur: Bere.

Puteti folosi si bere fara alcool, dar nu va faceti griji, in timpul gatirii alcoolul din bere se va evapora.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500ml bere/bere fara alcool
  • 50ml ulei
  • Aprox. 400g faina (adaugati treptat pana obtineti consistenta dorita)
  • 1 lingura de zahar
  • Optional: vanilie/zahar vanilat/esentele preferate
  • Toppinguri: miere, dulceata, ciocolata, branza etc
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol mare turnati berea (puteti folosi si bere fara alcool)
  3. Adaugati treptet faina, pana cand obtineti consistenta preferata (mai putina faina pentru clatite subtiri si elastice; mai multa pentru clatite groase si pufoase.
  4. Adaugati zaharul si uleiul si amestecati.
  5. Intr-o tigaie antiaderenta (tapetata cu un servetel imbibat in ulei) turnati cate un polonic din compozitia pentru clatite.
  6. Coaceti pe ambele parti cate 1 minut sau pana cand cand capata o textura ferma si margini aurii.
  7. Repetati pana cand terminati compozitia si savurati cu toppingurile preferate.