Ce va place sa rontaiti in weekend? Eu cred ca tocmai mi-am descoperit snackul preferat: Maslinele pane.
Sunt ataaat de bune incat creeaza dependenta, serios. Sunt moi si suculente in interior si au o crusta aurie perfecta. Le puteti manca ca atare sau impreuna cu sosuri dulci sau picante. Merg perfect cu serialul preferat sau langa ceva racoritor de baut alaturi de prieteni. Si mai sunt si super usor de facut in doar cateva minute.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 150g masline fara samburi (eu am folosit verzi)
- 1 ou
- 100g pesmet
- sare si piper dupa gust (puteti adauga si boia sau fulgi de chili)
- Optional: pentru o crusta mai aurie 1 lingura ulei de masline.
- Instructiuni
- Rostogoliti maslinele prin pesmetul amestecat cu condimentele.
- Treceti-le apoi prin oul batut si rostogoliti-le din nou prin pesmet.
- Optional le puteti stropi cu putin ulei de masline pentru a obtine o crusta mai aurie in timpul coacerii.
- Coaceti timp de 10 minute la 200C in cuptorul preincalzit sau in airfryer.
- Savurati-le cu sosul preferat sau langa o bautura racoritoare.