Iubiti si voi covrigii? O sa ii iubiti si mai mult pe acestia cu cascaval! Aluatul se face extrem de usor si cu putine ingrediente, dar rezultatul va fi mai bun ca la orice patiserie. Sunt fenomenali fierbinti cu o portie generoasa de iaurt racoritor.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g de faina
  • 300ml apa calda
  • 30g unt topit/ ulei de masline
  • un plic de drojdie uscata
  • 20g sare
  • 1 lingura de zahar
  • 200g de cascaval ras
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele in afara de cascavalul ras.
  3. Framantati pana cand obtineti un aluat omogen.
  4. Acoperiti si lasati la dospit intr-un loc cald timp de 60 de minute.
  5. Preincalziti cuptorul la 190C.
  6. Pe o suprafata unsa cu putin ulei impartiti aluatul in 9 -10 bucati egale. Impartiti apoi fiecare bucata in doua.
  7. Pentru a face fiecare covrig rulati pe rand cele doua bucati pana cand obtineti fasii lungi de aproximativ 30cm. Impletiti apoi in doua si lipiti cu grija cele doua capete.
  8. Asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care covrigii vor mai creste putin. Intre timp puneti o oala cu apa la fiert.
  9. Inainte de a baga covrigii in cuptor treceti-i nu mai mult de 30 de secunde prin apa care fierbe intr-o oala si asezati-i apoi inapoi in tava.
  10. Presarati cascavalul ras si mutati in cuptor.
  11. Coaceti timp de 30 de minute la 190C sau pana cand capata o nuanta auriu maronie si o crusta lucioasa.