Daca va place salata de vinete clasica, atunci sunt 100% convinsa ca o sa va placa si varianta aceasta super fresh, cu iaurt grecesc si lamaie. E cremoasa, fina, aromata, numai buna sa inmoi o bucatica de paine sau lipie proaspata. Se face in doar cateva minute, dar rezista la frigider si 3 zile si se potriveste de minune si cu legume proaspete, in sandwichuri sau wrapuri.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 5
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g de vinete coapte si curatate de coaja (puteti folosi si decongelate)
  • 1 lingura ulei de masline
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri mari de iaurt
  • ceapa si rosii pentru servire
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender sau de mana, tocati vinetele si amestecati cu uleiul de masline, sarea si piperul, sucul de lamaie si iaurtul.
  3. Asezati pasta obtinuta intr-un bol, decorati cu ceapa, rosii si savurati-o in combinatiile preferate.
  4. O puteti pastra in frigider timp de 3 zile intr-o caserola.