Rosiile coapte cu mult usturoi, busuioc si o mana de parmezan sunt atat de aromate si parfumate incat iti vine sa le mananci directdin tava cu o bucatica de paine prajita. Dar sa stiti ca se potrivesc minunat si cu paste, ca garnitura sau in salate calde.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor
  • Ingrediente
  • 500 rosii sau rosii cherry
  • Sare
  • Piper
  • 1 capatana de usturoi
  • 100g parmezan
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Busuioc proaspat
  • Paine prajita
  1. Instructiuni
  2. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  3. Rosiile, busuiocul si usturoiul taiat felii subtiri se aseaza in tava.
  4. Se stropesc cu ulei de masline.
  5. Se presara sarea si piperul
  6. Sfaramati bucatele de parmezan (cu mana, nu cu razatoarea)
  7. Se lasa la copt aproximativ 15-20 de minute, pana cand incep sa se crape.
  8. Se servesc cu paine prajita ca aperitiv, pe paste, in salate sau ca garnitura.

o