Rosiile coapte cu mult usturoi, busuioc si o mana de parmezan sunt atat de aromate si parfumate incat iti vine sa le mananci directdin tava cu o bucatica de paine prajita. Dar sa stiti ca se potrivesc minunat si cu paste, ca garnitura sau in salate calde.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500 rosii sau rosii cherry
- Sare
- Piper
- 1 capatana de usturoi
- 100g parmezan
- 2 linguri de ulei de masline
- Busuioc proaspat
- Paine prajita
- Instructiuni
- Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
- Rosiile, busuiocul si usturoiul taiat felii subtiri se aseaza in tava.
- Se stropesc cu ulei de masline.
- Se presara sarea si piperul
- Sfaramati bucatele de parmezan (cu mana, nu cu razatoarea)
- Se lasa la copt aproximativ 15-20 de minute, pana cand incep sa se crape.
- Se servesc cu paine prajita ca aperitiv, pe paste, in salate sau ca garnitura.