Atat de tare mi-au placut fragii reci cu smantana si mamaliga fierbinte mancati la Acasa in Bucovina weekendul trecut (va povesteam despre ei aici) incat trebuia neaparat sa incerc sa reinterpretez acest deliciu traditional, atat de simplu dar atat de bogat in arome si emotii.
Am transformat mamaliga intr-o adevarata prajitura, iar in amestecul cu smantana am folosit capsune inghetata pentru un contrast intens intre cele doua texturi, gusturi si temperaturi.
A fost de vis! Iar voi aveti nevoie doar de cateva ingrediente simple dar care fac toata magia.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g de mamaliga deja gatita si moale
- 5 linguri de zahar
- 2 oua
- 150ml de smantana
- 1 pliculet de praf de copt (optional-ajuta la mentinerea unui aluat pufos si umed)
- Inca 300ml de smantana grasa (pentru crema)
- Alte 3 linguri de zahar (pentru crema)r
- 300g de capsune congelate sau proaspete
- Instructiuni
- 1. Mamaliga moale si deja gatita se amesteca cu ouale, 150ml de smantana, cele 5 linguri de zahar si praful de copt. Se lasa la copt 30 de minute, cu ventilatie de sus si jos la 200 de grade celsius.
- 2. Cand mamaliga este aproape gata si capata o crusta ferma aurie, puteti incepe si pregatirea cremei care trebuie sa fie rece, rece. Amestecati restul de smantana cu capsunele proaspete sau congelate, taiate in cubulete nu foarte mici.
- 3.Imediat dupa ce scoateti mamaliga din cuptor, acoperiti cu zahar pudra si o lingura maaare din crema de capsune cu smantana.