E sezonul afinelor, asa ca nu avem cum sa nu facem si anul acesta o tava mare de madlene pufoase cu afine. Nu va faceti griji daca nu aveti forme speciale, le puteti face si in formele de briose.

Sunt zile in care tot ce ai nevoie e ceva simplu si bun. O prajitura care sa nu ceara multa munca si ingrediente complexe, dar sa-ti umple casa cu miros de copilarie si sa-ti ofere o pauza dulce linistitoare. Madlenele astea cu afine sunt fix asa: parfumate cu un pic de vanilie si coaja de lamaie, delicate, cu interior pufos si afine suculente.

Se fac usor, arata minunat si sunt genul de desert pe care-l poti imparti cu oricine… daca reusesti sa te opresti din mancat.


De ce sa le incerci?

  • Pentru ca se fac intr-un singur bol – amesteci, torni, coci. Gata!
  • Pentru ca coaja de lamaie si vanilia transforma o compozitie simpla intr-un desert minunat ce poate fi adaptat cu orice fructe ai acasa.
  • Pentru ca afinele aduc acel echilibru dulce-acrisor care le face si mai irezistibile.
  • Pentru ca ies moi, pufoase si dispar de pe masa cu viteza luminii.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 4 oua
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 10g praf de copt
  • 120g unt la temperatura camerei
  • 100g zahar
  • 150g faina
  • un praf de sare
  • 250g afine proaspete
  • extra zahar pudra pentru decor
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol mare mixati la viteza maxima toate ingredientele de mai sus (mai putin zaharul pudra si afinele). Veti obtine un aluat moale, cremos si aerat.
  3. Preincalziti cuptorul la 180C si adaugati afinele in compozitie, amestecand usor..
  4. Cu o lingura turnati cate putin din aluat in formele speciale, fie de madlene, fie de briose. Asigurati-va ca lasati si spatiu de crestere in forme.
  5. Coaceti timp de 10-15 minute la 180 C sau mai mult daca le faceti in forme de briose. Acestea trebuie sa aiba o textura poroasa si o nuanta aurie la suprafata atunci cand sunt gata.
  6. Lasati sa se raceasca complet si decorati cu zahar pudra.