Odata ce descoperi cat e de usor de facut laptele vegetal acasa, nu o sa mai vrei sa cumperi de la magazin pentru ca acesta e si mai gustos, sanatos si ieftin. Poti adapta aceasta reteta cu orice tip de nuci.
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 150g caju
- 1L de apa plata
- un praf de sare
- 5 curmale mari (puteti folosi si alt tip de indulcitor)
- Instructiuni
- In cana unui blender lasati la hidratat nucile de caju si curmalele in apa minim 1 ora.
- Adaugati sarea si mixati la viteza maxima pana cand lichidul devine alb si cajuul si curmalele sunt complet macinate.
- Turnati printr-o sita laptele obtinut in sticle sau borcanase.
- Repetati acest proces de strecurare pana cand in sita nu mai raman resturi de caju & curmale.
- Pastrati laptele inchis in frigider pana la 1 saptamana.