Odata ce descoperi cat e de usor de facut laptele vegetal acasa, nu o sa mai vrei sa cumperi de la magazin pentru ca acesta e si mai gustos, sanatos si ieftin. Poti adapta aceasta reteta cu orice tip de nuci.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 150g caju
  • 1L de apa plata
  • un praf de sare
  • 5 curmale mari (puteti folosi si alt tip de indulcitor)
  1. Instructiuni
  2. In cana unui blender lasati la hidratat nucile de caju si curmalele in apa minim 1 ora.
  3. Adaugati sarea si mixati la viteza maxima pana cand lichidul devine alb si cajuul si curmalele sunt complet macinate.
  4. Turnati printr-o sita laptele obtinut in sticle sau borcanase.
  5. Repetati acest proces de strecurare pana cand in sita nu mai raman resturi de caju & curmale.
  6. Pastrati laptele inchis in frigider pana la 1 saptamana.