Fie ca stiti desertul acesta cu denumirea traditionala “Tavalita” sau cu denumirea de “Prajitura Lemington” probabil ca ati incercat-o deja macar o data. Daca nu, sigur o sa va cucereasca de la prima muscatura blatul pufos si insiropat in crema de cacao si stratul de nuca macinata sau nuca de cocos. E absolut delicioasa si se pregateste foarte usor.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru blat: 5 oua
- coaja si sucul de la o lamaie sau portocala
- 1 lingura de extract de vanilie
- 10g praf de copt
- 50ml ulei
- 120g de zahar
- 200g faina
- 1 praf de sare
- Pentru glazura: 200g zahar:
- 50g cacao
- 50g unt
- 300ml apa
- Pentru topping: nuca macinata / nuca de cocos
- Instructiuni
- Intr-un bol mixati la viteza maxima ouale, vanilia, uleiul, zaharul, faina, praful de copt, sarea, sucul si coaja de lamaie/portocala.
- Veti obtine un aluat moale, aerat si cremos pe care il turnati apoi intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti aproximativ 30-35 de minute la 180C (in cuptorul preincalzit) sau pana cand capata o crusta ferma si aurie.
- Feliati doar dupa racirea completa.
- Pregatiti glazura amestecand intr-o cratita apa, zaharul, untul si cacao. Amestecati si lasati sa fiarba pana cand zaharul este topit complet. Lasati sa se raceasca 10-15 minute
- Feliati baltul si treceti fiecare felie/cub prin sirop si apoi tavaliti prin nuca macinata sau nuca de cocos.
- Rezista foarte bine in caserole inchise ermetic la temperatura camerei, la frigider sau chiar si cateva luni in congelator.