Fie ca stiti desertul acesta cu denumirea traditionala “Tavalita” sau cu denumirea de “Prajitura Lemington” probabil ca ati incercat-o deja macar o data. Daca nu, sigur o sa va cucereasca de la prima muscatura blatul pufos si insiropat in crema de cacao si stratul de nuca macinata sau nuca de cocos. E absolut delicioasa si se pregateste foarte usor.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru blat: 5 oua
  • coaja si sucul de la o lamaie sau portocala
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • 10g praf de copt
  • 50ml ulei
  • 120g de zahar
  • 200g faina
  • 1 praf de sare
  • Pentru glazura: 200g zahar:
  • 50g cacao
  • 50g unt
  • 300ml apa
  • Pentru topping: nuca macinata / nuca de cocos
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol mixati la viteza maxima ouale, vanilia, uleiul, zaharul, faina, praful de copt, sarea, sucul si coaja de lamaie/portocala.
  3. Veti obtine un aluat moale, aerat si cremos pe care il turnati apoi intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  4. Coaceti aproximativ 30-35 de minute la 180C (in cuptorul preincalzit) sau pana cand capata o crusta ferma si aurie.
  5. Feliati doar dupa racirea completa.
  6. Pregatiti glazura amestecand intr-o cratita apa, zaharul, untul si cacao. Amestecati si lasati sa fiarba pana cand zaharul este topit complet. Lasati sa se raceasca 10-15 minute
  7. Feliati baltul si treceti fiecare felie/cub prin sirop si apoi tavaliti prin nuca macinata sau nuca de cocos.
  8. Rezista foarte bine in caserole inchise ermetic la temperatura camerei, la frigider sau chiar si cateva luni in congelator.