N-ai cum sa nu fi auzit de Mac & Cheese, n-ai cum sa nu fi poftit macar o data la o portie de paste aburinde cu muuuulta branza topita si cu o crusta crocanta, bine rumenita in cuptor. Reteta americana de paste este atat de usor de facut si trebuie sa va zic ca e mega buna chiar si rece, cam ca o budinca sarata de paste autohtona.



Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g paste melci fierte
- sare dupa gust
- 1 lingurita boia dulce de ardei
- 1 lingurita de mustar
- 50g de unt
- 250ml smantana de gatit
- 350g branza rasa ( eu am folosit mozzarella si irish cheddar (puteti pune cheddar portocaliu pentru o culoare mai intensa) )
- 1 lingura de pesmet
- Instructiuni
- Intr-un bol larg sau direct in tava de copt amestecati pastele fierte, calde cu condimentele, mustarul, smantana, 3 sferturi din branza si untul (pastrati o mica parte din branza pentru a presara la final).
- Dupa omogenizare turnati tot amestecul intr-o tava de copt (aproximativ 18 x 28cm).
- Presarati restul de branza peste paste.
- Presarati pesmetul pe toata suprafata pastelor.
- Coaceti timp de 15 minute la 190C sau pana cand pastele capata o crusta aurie crocanta si branza este complet topita.
- Savurati o portie fiebinte! dar sa stiti ca sunt delicioase si reci sau reincalzite.