N-ai cum sa nu fi auzit de Mac & Cheese, n-ai cum sa nu fi poftit macar o data la o portie de paste aburinde cu muuuulta branza topita si cu o crusta crocanta, bine rumenita in cuptor. Reteta americana de paste este atat de usor de facut si trebuie sa va zic ca e mega buna chiar si rece, cam ca o budinca sarata de paste autohtona.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g paste melci fierte
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingurita de mustar
  • 50g de unt
  • 250ml smantana de gatit
  • 350g branza rasa ( eu am folosit mozzarella si irish cheddar (puteti pune cheddar portocaliu pentru o culoare mai intensa) )
  • 1 lingura de pesmet
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg sau direct in tava de copt amestecati pastele fierte, calde cu condimentele, mustarul, smantana, 3 sferturi din branza si untul (pastrati o mica parte din branza pentru a presara la final).
  3. Dupa omogenizare turnati tot amestecul intr-o tava de copt (aproximativ 18 x 28cm).
  4. Presarati restul de branza peste paste.
  5. Presarati pesmetul pe toata suprafata pastelor.
  6. Coaceti timp de 15 minute la 190C sau pana cand pastele capata o crusta aurie crocanta si branza este complet topita.
  7. Savurati o portie fiebinte! dar sa stiti ca sunt delicioase si reci sau reincalzite.