Daca ar fi sa inchideti ochii si sa va imaginati o masa perfecta pe malul marii, probabil ati simti deja aroma crevetilor proaspeti gatiti in unt, usturoi si vin spumant. O reteta simpla, dar spectaculoasa, care aduce pe farfurie rafinament si savoare. Crevetii fragezi, sosul catifelat si o felie de bagheta prajita inmuiata in acest amestec, creeaza un pranz ca la restaurant, pe care il puteti savura chiar la voi acasa.

De ce sa incercati aceasta reteta?

Arome mediteraneene divine – usturoiul, cimbrisorul si vinul spumant transforma crevetii intr-o adevarata delicatesa.

Rapid si usor de preparat – gata in 20 de minute, perfect pentru un weekend relaxant.

Un pranz elegant, dar usor de facut – potrivit pentru o masa in doi sau pentru a impresiona musafirii daca dublati sau triplati cantitatile.

Sosul perfect pentru bagheta prajita – e atat de bun incat veti dori sa-l savurati pana la ultima picatura!

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 250 g creveti proaspeti
  • 80g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi, tocati marunt
  • 200ml vin spumant sec
  • Zeama de la ½ lamaie
  • cateva ramurele de cimbrisor proaspat
  • Sare si piper, dupa gust
  • Fulgi de ardei iute (optional)
  • Optional: Bagheta prajita, pentru servire sau spaghete fierte.
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie incapatoare, incalziti uleiul de masline si 1 lingurita din totalul de unt. Adaugati usturoiul si sotati-l la foc mic pana devine parfumat, fara sa se arda.
  3. Turnati vinul spumant si lasati-l sa fiarba 2-3 minute, pentru ca alcoolul sa se evapore, iar aromele sa se intensifice. Adaugati zeama de lamaie, cimbrisorul si asezonati cu sare si piper.
  4. Puneti crevetii in tigaie si gatiti-i 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin rozalii si usor opaci.
  5. La final, adaugati restul de unt si amestecati pana cand sosul devine catifelat si lucios.
  6. Daca preferati sa ii serviti pur si simplu cu paine ii puteti aseza in farfurii inalte.
  7. Daca doriti sa ii serviti cu paste, adaugati pastele scurse in tigaie si amestecati usor, astfel incat sa se acopere bine de sos. Daca este nevoie, adaugati 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele, pentru un sos mai lejer.
  8. Presarati putin cimbrisor proaspat si, daca va place, cativa fulgi de ardei iute. Langa acest festin, nu uitati de bagheta prajita – crocanta si gata sa fie inmuiata in sosul de vis.

Sfaturi pentru cel mai bun rezultat

Folositi creveti proaspeti sau congelati de calitate – aroma lor face diferenta.

Nu gatiti crevetii prea mult, altfel vor deveni gumosi. 1-2 minute pe fiecare parte sunt suficiente.

Alegeti un vin spumant sec, nu dulce, pentru un echilibru perfect al gustului.

Daca nu aveti spaghete cu nero di sepia, puteti folosi orice paste lungi – tagliatelle sau linguine sunt perfecte.

O masa ca o escapada pe malul marii! Nu-i asa? Acesti creveti cremosi cu spaghete si sos de vin spumant sunt un adevarat rasfat culinar, perfect pentru un pranz elegant sau o cina de neuitat. Savurati-i cu un pahar de vin alb rece si lasati-va purtati cu gandul la vacante insorite.

Daca va plac crevetii in general, sigur o sa va placa si reteta de mai jos: