N-as fi crezut ca poti face lipii folosind doar un ingredient, dar iata ca se poate. O mana de linte e tot ce ai nevoie pentru a obtine 6-7 lipii perfecte pentru toate toppingurile voastre preferate. Ies moi si elastice si isi pastreaza prospetimea fara a se usca. In plus, nu au gluten, sunt vegane/de post, bogate in proteine, fara zahar, sare sau grasimi. Hai sa va arat cat e de usor sa le faceti.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g linte rosie
  • 550ml apa plata
  • Optional: condimentele preferate
  1. Instructiuni
  2. Puneti lintea la hidratat in apa plata si lasati sa stea minim 2 ore sau pana cand aceasta absoarbe in totalitate lichidul.
  3. Mutati intr-un blender si mixati pana cand capata o consistenta lichida, moale (ca in imagine) ca de aluat de clatite.
  4. Intr-o tigaie antiaderenta turnati 2-3 linguri din amestec si intindeti usor cu o lingura spatula (aluatul va fi mai dens, nu se va intinde rotind tigaia ca la clatite)
  5. Gatiti pe ambele parti timp de 2-3 minute sau pana cand devin suficient de ferme incat sa poata fi usor manevrate.
  6. Repetati pana cand terminati compozitia.
  7. Savurati cu legume proaspete, in wraps, cu salate sau supe.
  8. Optional puteti adauga condimente in compozitie sau puteti folosi un strop de ulei la coacerea acestora daca nu aveti o tigaie antiaderenta.