N-as fi crezut ca poti face lipii folosind doar un ingredient, dar iata ca se poate. O mana de linte e tot ce ai nevoie pentru a obtine 6-7 lipii perfecte pentru toate toppingurile voastre preferate. Ies moi si elastice si isi pastreaza prospetimea fara a se usca. In plus, nu au gluten, sunt vegane/de post, bogate in proteine, fara zahar, sare sau grasimi. Hai sa va arat cat e de usor sa le faceti.
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g linte rosie
- 550ml apa plata
- Optional: condimentele preferate
- Instructiuni
- Puneti lintea la hidratat in apa plata si lasati sa stea minim 2 ore sau pana cand aceasta absoarbe in totalitate lichidul.
- Mutati intr-un blender si mixati pana cand capata o consistenta lichida, moale (ca in imagine) ca de aluat de clatite.
- Intr-o tigaie antiaderenta turnati 2-3 linguri din amestec si intindeti usor cu o lingura spatula (aluatul va fi mai dens, nu se va intinde rotind tigaia ca la clatite)
- Gatiti pe ambele parti timp de 2-3 minute sau pana cand devin suficient de ferme incat sa poata fi usor manevrate.
- Repetati pana cand terminati compozitia.
- Savurati cu legume proaspete, in wraps, cu salate sau supe.
- Optional puteti adauga condimente in compozitie sau puteti folosi un strop de ulei la coacerea acestora daca nu aveti o tigaie antiaderenta.