Kugel este o budinca de paste cu branza, oua si unt, ce poate fi servita atat dulce cat si sarata. Este delicioasa si satioasa si daca o pregatesti de inainte te salveaza de gatit masa de pranz pentru urmatoarele doua zile. Desi reteta este foarte simpla, rezultatul e tare gustos si numai bun de savurat cu un pahar de vin alb sec.

Noi ne-am bucurat de acest preparat alaturi de unul dintre vinurile primite luna aceasta in cutia abonament de la Dor de vin – Dradara – Barrique – vin alb, sec, nefiltrat – perfect pentru a echilibra un preparat ca acesta.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 300g de paste
  • 2 oua
  • 100g unt
  • 200g branza sarata de capra
  • 2 lingurite boia dulce
  1. Instructiuni
  2. Fierbeti pastele in apa fierbinte, atentie insa sa nu le fierbeti complet, acestea trebuie sa fie inca usor tari, pentru ca se vor gati in continuare si in timpul coacerii.
  3. Dupa ce pastele au fost fierte si scurse de apa, adaugati untul, branza, ouale si boiaua, amestecati si omogenizati.
  4. Turnati amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 30 de minute la 180C sau pana cand capata o crusta aurie crocanta.
  5. Feliati si decorati dupa preferinte.
  6. Savurati cu un pahar de vin alb sec.