Kugel este o budinca de paste cu branza, oua si unt, ce poate fi servita atat dulce cat si sarata. Este delicioasa si satioasa si daca o pregatesti de inainte te salveaza de gatit masa de pranz pentru urmatoarele doua zile. Desi reteta este foarte simpla, rezultatul e tare gustos si numai bun de savurat cu un pahar de vin alb sec.
Noi ne-am bucurat de acest preparat alaturi de unul dintre vinurile primite luna aceasta in cutia abonament de la Dor de vin – Dradara – Barrique – vin alb, sec, nefiltrat – perfect pentru a echilibra un preparat ca acesta.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300g de paste
- 2 oua
- 100g unt
- 200g branza sarata de capra
- 2 lingurite boia dulce
- Instructiuni
- Fierbeti pastele in apa fierbinte, atentie insa sa nu le fierbeti complet, acestea trebuie sa fie inca usor tari, pentru ca se vor gati in continuare si in timpul coacerii.
- Dupa ce pastele au fost fierte si scurse de apa, adaugati untul, branza, ouale si boiaua, amestecati si omogenizati.
- Turnati amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 30 de minute la 180C sau pana cand capata o crusta aurie crocanta.
- Feliati si decorati dupa preferinte.
- Savurati cu un pahar de vin alb sec.