Cum iti faci ziua mai frumoasa si gustoasa? cu o portie de saratele! Crocante la exterior, moi la interior, pline de branza si aromate cu chimen, sunt un adevarat deliciu, va promit. Le puteti lua la birou, sunt o gustare minunata si se potrivesc chiar si in pachetelul celor mici. Arata tare bine pe orice masa festiva, langa un platou de branzeturi si ar trebui sa fie nelipsite atunci cand urmariti serialul preferat.

Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g faina
- 2 oua
- 150g de telemea sfaramata (sau orice alt tip de branza)
- 100g unt
- 10g drojdie uscata
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri de seminte de chimen
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
- Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
- Sfaramati telemeaua, adaugati chimenul si amestecati.
- Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
- Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
- Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime. Taiati apoi saratelele folosind un cutit.
- Asezati saratelele in tava si acoperiti cu ou batut si coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta aurie
- Le puteti pastra intr-un borcan de sticla sau intr-o punguta ziplock dupa racire, vor ramane fragede timp de minim 1 saptamana.